Φωτογράφος αποτυπώνει τις νιφάδες του χιονιού με μοναδικό τρόπο


Φωτογράφος αποτυπώνει τις νιφάδες του χιονιού με μοναδικό τρόπο

Ο Ρώσος φωτογράφος Alexey Kljatov είναι λάτρης της macro φωτογραφίας και του αρέσει πάρα πολύ να φωτογραφίζει τις νιφάδες του χιονιού.

Μην φανταστείτε ότι “ξενιτεύεται” για να τις αποτυπώσει με την Canon Powershot A650 (compact μηχανή) που έχει στη διάθεση του. Η όλη δουλειά γίνεται στο μπαλκόνι του σπιτιού του, πάνω σε γυάλινες επιφάνειες, τις οποίες φωτίζει από κάτω με φωτισμό LED. Επίσης πολλές φορές χρησιμοποιεί τον φυσικό φωτισμό και σαν φόντο σκουρόχρωμα βαμβακερά υφάσματα.
Αν και στην αρχή φωτογράφιζε με την λειτουργία macro της A650 (ελάχιστη απόσταση εστίασης το 1 εκατοστό), χρησιμοποιώντας κομμάτια πλαστικού μπουκαλιού για να την στηρίξει σε τελείως κάθετη θέση πάνω από την νιφάδα και ενεργοποιώντας τον χρονοδιακόπτη της μηχανής, πρόσφατα βρήκε ένα τρόπο να δημιουργήσει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Χρησιμοποίησε ένα φακό Helios 44mm-5 (αξίας 50 δολαρίων) από μία ρωσική Zenit και τον προσάρμοσε πάνω στη μηχανή του, ανάποδα, χρησιμοποιώντας μία ξύλινη βάση και μαύρη κολλητική ταινία.
Το αποτέλεσμα που πήρε και με την βοήθεια επεξεργασίας στον Η/Υ όπου τις τόνισε χρωματικά, είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε απίστευτο.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι αν υπάρχει φαντασία και δημιουργικότητα ο φωτογραφικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται δεν παίζει κανένα ρόλο. Οι παρακάτω φωτογραφίες γίνανε με την Canon A650 (ορισμένες με και άλλες χωρίς τον φακό Helios 44M-5 προσαρμοσμένο).
Για περισσότερες εικόνες και λεπτομέρειες σχετικά με το project του Alexey μπορείτε να δείτε το blog του εδώ.

snowflake-closeup-diy-setup-alexey-kljatov-13

snowflake-closeup-diy-setup-alexey-kljatov-12

snowflake-closeup-diy-setup-alexey-kljatov-10

snowflake-closeup-diy-setup-alexey-kljatov-9

snowflake-closeup-diy-setup-alexey-kljatov-8

snowflake-closeup-diy-setup-alexey-kljatov-7

snowflake-closeup-diy-setup-alexey-kljatov-6

snowflake-closeup-diy-setup-alexey-kljatov-5

snowflake-closeup-diy-setup-alexey-kljatov-4

snowflake-closeup-diy-setup-alexey-kljatov-3

snowflake-closeup-diy-setup-alexey-kljatov-2

snowflake-closeup-diy-setup-alexey-kljatov-1

Alexey-Kljatov-4

Alexey-Kljatov-1

Alexey-Kljatov-3

Alexey-Kljatov-2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Macro Photography

Πηγή:

Alexey Kljatov
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

5 σχόλια

  • #
    1

    o Helios ειναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ φακός, τον δοκίμασα το καλοκαίρι απο έναν τουρίστα που βρήκα στον δρομο, και με έπεισε να πάρω Μ42 φακούς… με 60€ συνολικά έχω έναν απίστευτο 135mm F2.8 και έναν 28mm F2.8, με τρομερή οξύτητα και ποιότητα που πραγματικά την ζηλεύουν πολλοί φακοί του σήμερα… επόμενη μου αγορά είναι ο συγκεκριμένος Helios φακός, τον έχω βάλει στο μάτι εδώ και 1 μηνα απλά ψάχνω καλή προσφορά απο το ebay

  • #
    1

    Πραγματικά τα κοιτάς και απορείς αν είναι αληθινά… Χώρια από την απίστευτη δουλειά του ανθρώπου… έχω εντυπωσιαστεί και από την απίστευτη δουλειά της φύσης… Δεν είναι τυχαίο που του αρέσουν οι νιφάδες…τόση συμμετρία και ομορφιά δεν έχω ξαναδεί… ούτε και νιφάδα από τόσο κοντά…σαν κόσμημα είναι… τι να πω… Μπράβο του!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!