Φωτογραφία: Κριτικές Αναγνώσεις, νέο βιβλίο για την φωτογραφία


Φωτογραφία: Κριτικές Αναγνώσεις, νέο βιβλίο για την φωτογραφία

To βιβλίο έχει τίτλο “Φωτογραφία: Κριτικές Αναγνώσεις” και κοστίζει 16 ευρώ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

ΤΙΤΛΟΣ Φωτογραφία: Κριτικές Αναγνώσεις

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Νατάσσα Μαρκίδου

Εκδόσεις Αυτοέκδοση

Σελίδες 216

ISBN 9789609369442

Ημερομηνία Έκδοσης: 29/4/2015

Τιμή 16 ευρώ

Περίληψη

Το βιβλίο Φωτογραφία: Κριτικές Αναγνώσεις αποτελεί έναν οδηγό για όλους όσοι επιθυμούν να μελετήσουν τη φωτογραφία μέσω των κειμένων που έχουν γραφτεί από τις πρώτες μέρες της εφεύρεσης της μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, στο βιβλίο συζητείται ο (μέχρι πρόσφατα) καθοριστικός ρόλος του Κανόνα ως στερεοτυπικού αφηγήματος στη συγγραφή των ιστοριών της φωτογραφίας και αναδεικνύονται τα κείμενα και οι προσπάθειες κριτικών και φωτογράφων να ερμηνεύσουν τη φωτογραφική πράξη, ιδιαιτέρως στο πεδίο της προσωπικής έκφρασης.

Μέσω των κειμένων μιας σειρά ερευνητών στοιχειοθετείται, επίσης, μία διαφορετική πρόταση ανάγνωσης της φωτογραφικής παραγωγής των ημερών μας.

Στο επίπεδο οργάνωσης του περιεχομένου του, το βιβλίο δομείται στον άξονα της χρονολογικής διαδοχής, χωρίς όμως να περιορίζεται από τη συστηματικότητα την οποία θα επέβαλλε μια αυστηρά ιστορική έρευνα.

Σύντομο βιογραφικό

Η Νατάσσα Μαρκίδου είναι επίκουρη καθηγήτρια Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας. Κατέχει διδακτορικό στην Ιστορία και την Αισθητική της Φωτογραφίας από το Πανεπιστήμιο του Westminster του Λονδίνου. Από το 1990 μετρά στο ενεργητικό της ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης ασχολείται με την επιμέλεια εκθέσεων και φωτογραφικών εκδόσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Books
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!