Διαγωνισμός με θέμα τη σοκολάτα


Διαγωνισμός με θέμα τη σοκολάτα

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr) προκηρύσσει μονοθεματικό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τη «ΣΟΚΟΛΑΤΑ», με σκοπό τη δημιουργία μίας μεγάλης ομαδικής έκθεσης σε χώρους του Εργοστάσιου – Μουσείου Σοκολάτας, που θα στηθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή στην έκθεση/διαγωνισμό είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, ερασιτέχνη ή επαγγελματία.

Από τη διοργάνωση δεν τίθεται κανένας περιορισμός ως προς το ύφος, το περιεχόμενο και τα λοιπά χαρακτηριστικά ή δομικά στοιχεία των φωτογραφιών που θα υποβληθούν. Εν ολίγοις, υπάρχει απόλυτη ελευθερία ως προς τον χειρισμό του θέματος της έκθεσης, που είναι η ΣΟΚΟΛΑΤΑ και όπως την εκλαμβάνει ο καθένας.

Η Επιτροπή απονομής των βραβείων θα ανακοινωθεί αργότερα. Η επιλογή των έργων και ο σχεδιασμός της έκθεσης θα γίνει από τον Επιμελητή Βασίλη Καρκατσέλη, Εικαστικό – Φωτογράφο και μέλος του ΔΣ του ΦΚΘ.

Τα έξοδα της εκτύπωσης των φωτογραφιών έχουν εξασφαλιστεί από χορηγό, που μεταφράζεται σε: Οι φωτογράφοι, αφού τους ανακοινωθεί πως έχουν επιλεγεί για την συμμετοχή τους στην έκθεση, στέλνουν τα προς εκτύπωση αρχεία τους στον επιμελητή της έκθεσης για τα περαιτέρω και με την απόλυτη δέσμευση πως δεν θα χρησιμοποιηθούν αλλού πέραν της εκτύπωσης και της προπαγάνδισης της έκθεσης σε διάφορα μέσα. Όποιος φωτογράφος δεν επιθυμεί να παραδώσει τα αρχεία του, στέλνει έτοιμες προς ανάρτηση τις εκτυπώσεις του. Εννοείται πως η πνευματική ιδιοκτησία των έργων παραμένει στους δημιουργούς τους. Άλλη συμμετοχή στα έξοδα της έκθεσης δεν υπάρχει. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 6 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, οπότε θα δοθούν και τα βραβεία.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να στείλουν μέχρι τις 13 Αυγούστου τις φωτογραφίες τους (αποστολή με email, αρχεία jpeg, με μέγεθος περίπου 10Χ15 cm, στα 300 dpi) στο katselis@the.forthnet.gr

Προαιρετικά όσοι θέλουν μπορούν να συνυποβάλουν:
– Τίτλο της κάθε φωτογραφίας ή της σειράς φωτογραφιών τους στα Ελληνικά (και στα Αγγλικά εάν υπάρχει).
– Κείμενο που να περιγράφει την δουλειά μέχρι 150 λέξεις στα Ελληνικά (και στα Αγγλικά εάν υπάρχει).
– Βιογραφικό (σύμφωνα με το τυποποιημένο επισυναπτόμενο αρχείο) στα Ελληνικά (και στα Αγγλικά εάν υπάρχει).
– Επιθυμητές διαστάσεις και άλλα σχετικά στοιχεία ανάπτυξης στον τοίχο των έργων τους.

Πληροφορίες: ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, τηλ 6942 860 890 και katselis@the.forthnet.gr και στο www.fkth.gr.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ή ΑΡΧΕΙΩΝ (ΜΟΝΟ ΜΕ COURIER) ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Βογατσικού 14, Θεσσαλονίκη, 54622, Τηλ. 6942 860 890

Λίγα λόγια για το Εργοστάσιο – Μουσείο Σοκολάτας στη Θεσσαλονίκη!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μοναδικό θεματικό πάρκο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, 2.500τμ! Η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα παραμυθένιο και ταυτόχρονα πραγματικό «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας».

Από τις 6 Σεπτεμβρίου με τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ και για έξι ολόκληρους μήνες τα παιδιά, οι νέοι αλλά και οι ενήλικες μέσα από διάφορες θεματικές ενότητες, θα ανακαλύπτουν με εντυπωσιακό τρόπο τα μεγάλα και μικρά μυστικά της σοκολάτας και των γλυκών απολαύσεων.

Οι επισκέπτες του «Εργοστασίου» θα συμμετέχουν σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον χρόνο, στον χώρο και στο «απόλυτο όνειρό» τους.

Στο Μουσείο της Σοκολάτας μέσα από μοναδικά εκθέματα, θα γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια του «ταξιδιού» και της διαδικασίας, μέχρι ο καρπός του κακάο να γίνει μια λαχταριστή σοκολάτα. Ακολουθούν τα ίχνη της ξεκινώντας από την πραγματική Ζούγκλα του Αμαζονίου και έναν Ναό των Αζτέκων και αφού μάθουν την ιστορία της με εντυπωσιακές νέες τεχνολογίες σε μια Εξωτική Καλύβα, οδηγούνται στο πιο δαιδαλώδες Πειρατικό Καράβι που θα τους μεταφέρει στο ομορφότερο Εργοστάσιο Σοκολάτας του κόσμου, προκειμένου να ανακαλύψουν τα μεγάλα μυστικά που κρύβει.

Ο μεγαλύτερος Καταρράκτης Σοκολάτας της Ευρώπης, τα παλιά Μηχανήματα, ο Λαβύρινθος, τα Εργαστήρια σοκολατοκατασκευών και μπισκοτοκατασκευών, η Γκαλερί των γλυπτών, οι αίθουσες Επιδείξεων, Τέχνης και Πολιτισμού, η Γλυκιά Βιβλιοθήκη, το Green room όπου θα παίρνετε απίστευτες φωτογραφίες, το Social Point και φυσικά οι χώροι Εκπαίδευσης, συνθέτουν το απίστευτο σκηνικό.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2014 λοιπόν ξεκινάει το μεγάλο ταξίδι της σοκολάτας, ετοιμαστείτε να ακολουθήσετε και να γίνετε μέρος της πρωτόγνωρης αυτής εμπειρίας! Από τη ΔΕΘ Helexpo, η οποία βασισμένη σε ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης και με ιδιαίτερη φιλοσοφία, προχωρά στον σχεδιασμό και τη δημιουργία νέου τύπου δράσεων στους χώρους της, που συνδυάζουν την οικογενειακή ψυχαγωγία με την εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!