Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του e-περιοδικού PhotoPhysis


Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του e-περιοδικού PhotoPhysis

Το PhotoPhysis διατίθεται ηλεκτρονικά και δωρεάν και αποτελεί μία από τις καλύτερες προσπάθειες στη χώρα μας για να αναδειχτεί η φωτογραφία φύσης και άγριας ζωής.

Στις 170 σελίδες του θα δείτε το έργο Ελλήνων φωτογράφων που εξειδικεύονται στη φωτογραφία φύσης και άγριας ζωής, θα μάθετε για την άγρια ζωή και φύση της Ελλάδας και της Κύπρου και θα εμπνευστείτε.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το 12ο τεύχος!!!

To 2015 ήταν μια παράξενη χρονιά για την Ελλάδα, με ελπίδες, αγωνίες, δυσκολίες και κυρίως απογοητεύσεις. Όμως οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη φύση, την προστασία της και την ανάδειξή της βρήκαν τη δύναμη να βγαίνουν εκεί έξω, να παλεύουν, να απολαμβάνουν και να καταγράφουν.

Μερικούς από τους καρπούς των ανθρώπων αυτών θ’ απολαύσετε “ξεφυλλίζοντας” το νέο τεύχος. Το οδοιπορικό ξεκινά από τη Βόρεια Ελλάδα, κατηφορίζει στην Κρήτη και καταλήγει στην Κύπρο.

photophysis-1

Μάλιστα η Βόρεια Ελλάδα -χάρις στη δημιουργικότητα ανθρώπων όπως ο Λεβ Παρασκευόπουλος, ο Γιάννης Γκόγκος και ο Θεόφιλος Γεροντόπουλος- έχει την τιμητική της. Οι 3 αυτοί δημιουργοί δεν αρκούνται απλά στη φωτογραφία φύσης, αλλά μ’ επίπονες προσωπικές προσπάθειες, μας παρουσιάζουν πολύ αξιόλογες ταινίες και ντοκιμαντέρ με κεντρικό θέμα τη φύση της χώρας μας, μια θεματολογία που δεν τιμάται ιδιαίτερα από τους Έλληνες κινηματογραφιστές. Στο περιοδικό θα διαβάσετε συνεντεύξεις τους με αφορμή της δημιουργίες τους “Νησίδες άγριας ζωής” και “ΚΥΚΛΟΣ”.

photophysis-5

photophysis-4

Τα νησιά και η μελέτη της φύσης τους πάντα μας κρύβουν εκπλήξεις και ωραία θέματα! Η Κύπρος είναι όντως μια ιδιαίτερη περίπτωση, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και τα είδη που συναντάμε εκεί είναι ένας σοβαρότατος λόγος να την επισκεφτούμε.

Ο Χριστόδουλαος Μακρής, ένας σημαντικός επιστήμονας και σπουδαίος φωτογράφος μας παρουσιάζει μια “ιδέα” των “εξωτικών” ειδών του νησιού του.

photophysis-3

Στο τεύχος ακολουθεί η Κρήτη και οι Αίγραγροι της Σαμαριάς, τα περιώνυμα Αγρίμια, όπως μας τα παρουσιάζει ο Αλκιβιάδης Γκέσκος, ένας βιολόγος που πέρασε μαζί τους 40 μέρες.

photophysis-7

Η φωτογραφία των πουλιών αποτελεί από τα είδη φωτογραφίας φύσης, το πιο διαδεδομένο και με τη μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό. Μιλώντας για φωτογραφία πουλιών, τι καλύτερο από μία συνέντευξη ενός εκ των πρωτοπόρων του είδους και με τη μεγαλύτερη αφοσίωση και συνέπεια στην ενασχόλησή του αυτή. Του Χρήστου Βλάχου!

photophysis-6

Από το τεύχος δε θα μπορούσε να απουσιάζει το εκπαιδευτικό κομμάτι, το TUTORIAL. Αυτή τη φορά το περιοδικό και πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Γκόγκος, παρουσιάζει την abstract φωτογραφία φύσης, ένα ιδιαίτερο και δημιουργικό είδος φωτογραφίας φύσης. Το θέμα πλαισιώνουν και 10 φωτογραφίες μελών της ομάδας στο facebook WILD GREECE, όπως αυτές επιλέχθηκαν από τον Γιάννη.

photophysis-2

Τέλος, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό για την προσπάθεια ανάδειξης της ελληνικής φύσης και της φωτογράφισής της, στη στήλη ΝΕΑ παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του φθινοπωρινού διαγωνισμού “Wild Seasons Photo Competition”, διαγωνισμού που πλέον αποτελεί θεσμό!

photophysis-8

Ελπίζουμε ν’ απολαύσετε το 12ο τεύχος, με την ποικιλία θεμάτων καθώς και να θαυμάσετε -όπως θαυμάζω εγώ- το εικαστικό αποτέλεσμα, της εξαιρετικής, στη δουλειά της, Λίλας!

Μπορείτε να μελετήσετε το νέο τεύχος του PhotoPhysis εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo magazines PhotoPhysis
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Μπράβο τους, πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια και υψηλού επιπέδου το αποτέλεσμα!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!