Πιλότος επιβατικού αεροπλάνου υποστηρίζει ότι χτύπησε drone


Πιλότος επιβατικού αεροπλάνου υποστηρίζει ότι χτύπησε drone

Σύμφωνα με τον πιλότο της πτήσης A320 της British Airways, το αεροπλάνο που μετέφερε 132 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος, χτύπησε ένα αντικείμενο που πιθανόν να ήταν drone.

To περιστατικό συνέβη καθώς το αεροσκάφος πλησίαζε για προσγείωση στο αεροδρόμιο του Χίθροου, χωρίς ευτυχώς να επηρεάσει την πτητική ικανότητα του Airbus.

Η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα και ξεκίνησε έρευνες, αλλά προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ το αεροπλάνο ελέγχθηκε από τους τεχνικούς της εταιρείας και πήρε το πράσινο φως για να ξαναπετάξει.

Αν και στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν είχαμε κάποιο σοβαρό ατύχημα αυτό δεν σημαίνει ότι τα drones δεν αποτελούν απειλή για τα αεροπλάνα. Και αυτό γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε που ακριβώς χτύπησε το drone το αεροπλάνο και τι θα γινόταν αν χτυπούσε τον ένα κινητήρα (αν και τα σύγχρονα αεροπλάνα μπορούν να πετάξουν και με ένα κινητήρα) ή κάποιο υδραυλικό του σύστημα.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει και αναφέρονται στη The Guardian, εικονικές προσκρούσεις drone με αεροπλάνα έδειξαν ότι δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, μέχρι και την διάτρηση του παρμπρίζ του πιλοτηρίου.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό σύγκρουσης drone με αεροπλάνο, αφού μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί από πιλότους αεροπλάνων ότι drones βρέθηκαν στο παρά τρίχα από τα αεροσκάφη τους, όπως οι περιπτώσεις του Boeing 777 στις 22 Σεπτεμβρίου του 2015 και του Airbus A319 την ίδια χρονική περίοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι παράνομο να πετάει κάποιος το drone του σε απόσταση μικρότερη των 3 χιλιομέτρων από αεροδρόμιο και σε ύψος άνω των 120 μέτρων. Διαβάστε τους υπάρχοντες κανόνες εδώ και δείτε το ειδικό video της UKCAA της Μ.Βρετανίας(Civil Aviation Authority, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) για τη σωστή χρήση ενός drone.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Drone Photography drones

Πηγή:

The Guardian
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Στο τελος θα τα απαγορευσουν τα drone και θα παρει η μπαλα ολους

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!