Της Λαρίσης το ποτάμι, θέμα φωτογραφικού διαγωνισμού


Της Λαρίσης το ποτάμι, θέμα φωτογραφικού διαγωνισμού

Απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφους.Μπορείτε να πάρετε μέρος με έως 5 φωτογραφίες σας έως τις 20 Μαΐου 2014. Οι νικητές θα κερδίσουν χρηματικά ποσά, ενώ οι 20 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού θα πάρουν μέρος στην αντίστοιχη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

«Πηνειός, ο ποταμός της Θεσσαλίας σήμερα»

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας με τίτλο «Πηνειός, ο ποταμός της Θεσσαλίας σήμερα» διοργανώνεται από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και θα έχει διάρκεια έως και τις 20 Μαΐου 2014.

O Πηνειός είναι ένα ποτάμι που το όνομά του έχει συνδεθεί με άπειρους μύθους. Αποτελεί έναν σημαντικό υδροβιότοπο της Θεσσαλίας και ειδικότερα της Λάρισας, στον οποίο βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη σπάνιων ζώων και πουλιών.

Ο Πηνειός είναι το μεγαλύτερο ποτάμι της Θεσσαλίας και είναι γνωστός από τα αρχαία χρόνια. Σύμφωνα με την μυθολογία ο Πηνειός ήταν γιος του Ωκεανού και της Τιθύος και πατέρας της νύμφης Δάφνης, ιέρειας της Μητέρας Γης. Τη Δάφνη κυνήγησε ο Απόλλωνας γοητευμένος από την ομορφιά της και όταν την έφθασε αυτή επικαλέσθηκε τη Μητέρα Γη, η οποία την εξαφάνισε και στη θέση της άφησε το φυτό δάφνη.

Επίσης, κατά την αρχαιοελληνική θρησκεία, ο Πηνειός ήταν θεός του ποταμού, συνδεδεμένος με τη γονιμότητα.

Τη σημερινή του μορφή το ποτάμι την πήρε μετά την απομάκρυνση των υδάτων της άλλοτε μεγάλης Θεσσαλικής λίμνης, από ρήγμα που δημιουργήθηκε στην κοιλάδα των Τεμπών. Διατρέχει το νομό Λάρισας εισερχόμενος στην πεδιάδα από τα στενά του Καλαμακίου και εκβάλλει στο Αιγαίο στη θέση Στόμιο (Τσάγεζι). Στη διάρκεια της διαδρομής του, δέχεται τα νερά από τους παραπόταμούς του Τιταρήσιο, Παλιομάντανο, Βουλγάρα, Σαραντάπορο, Ελασσονίτικο, Ξεριά και Σμολιώτικο.

Το μήκος του φθάνει τα 205 χιλιόμετρα και είναι ο τρίτος σε μήκος ποταμός της Χώρας. Μετά την Λάρισα δημιουργεί έντονους μαιανδρισμούς, διέρχεται την κοιλάδα των Τεμπών και εκβάλλει στο Αιγαίο σχηματίζοντας μικρό Δέλτα.

Ο υδροβιότοπος του Δέλτα προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar. Στην περιοχή αυτή συναντά κανείς σπάνια είδη ζώων και πουλιών, όπως είναι οι ερωδιοί, τα φλαμίνγκο και οι κορμοράνοι.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας αποφάσισε να προσκαλέσει όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν, στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Πηνειός, ο ποταμός της Θεσσαλίας σήμερα».

Απευθύνουμε πρόσκληση ελεύθερης συμμετοχής σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους αλλά και σε κάθε άνθρωπο με καλλιτεχνική διάθεση και θέληση να ανακαλύψει και να φωτογραφίσει τις θετικές και αρνητικές όψεις του «Πηνειού ποταμού της Θεσσαλίας».

Οι φωτογραφίες θα περάσουν από την αξιολόγηση ειδικής επιτροπής, που θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό. Τα κριτήρια επιλογής θα είναι αισθητικά, καλλιτεχνικά και η σχετικότητα με το θέμα του διαγωνισμού. Η επιτροπή θα ανακοινωθεί με τη λήξη του διαγωνισμού.

Την επιμέλεια του διαγωνισμού αναλαμβάνει η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας.

Τα βραβεία του διαγωνισμού θα είναι τα εξής: 1ο βραβείο 1000 €, 2ο βραβείο 700 € και 3ο βραβείο 500 €

Θα δοθούν επίσης τρεις έπαινοι για την 4η 5η και 6η διάκριση.

Οι 20 καλύτερες φωτογραφίες θα αναρτηθούν σε έκθεση στο χώρο της ΔΕΥΑΛ την 7 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Με την ανακοίνωση του δελτίου τύπου.
ΛΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: 20 Μαΐου 2014

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Competitions
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!