Παρουσιάστηκε το ημερολόγιο της Pirelli για το 2015


Παρουσιάστηκε το ημερολόγιο της Pirelli για το 2015

Στο Μιλάνο παρουσιάστηκε το 42o συλλεκτικό ημερολόγιο της Pirelli για το 2015, το οποίο για φέτος ανέλαβε ο σπουδαίος φωτογράφος μόδας Steven Meisel.

Το ημερολόγιο της Pirelli επιστρέφει στις ρίζες του και ο Steven Meisel στα εξήντα του χρόνια αναδεικνύει τα μοντέλα του με σέξι και θηλυκό τρόπο. Ο Steven είναι γνωστός για το στιλ του και την ιδιαίτερη προσωπικότητα του και χρειάστηκε πέντε ημέρες για να δημιουργήσει τις 12 εικόνες και το εξώφυλλο του ημερολογίου.

Κάθε εικόνα είναι διαφορετική και προβάλλει, όπως ο ίδιος φωτογράφος τονίζει, τα σημερινά αισθητικά πρότυπα. Στην ουσία πρόκειται για τα στερεότυπα που η μόδα και το star system επιβάλλουν σήμερα στην κοινωνία μας. Ο Steven τονίζει ότι δεν ήθελε να δημιουργήσει ένα αισθητικά και δημιουργικά ομοιόμορφο ημερολόγιο ή να το συνδέσει με μία συγκεκριμένη τοποθεσία, αλλά να δημιουργήσει 12 ξεχωριστά posters στα οποία οι γυναίκες θα είναι οι απόλυτες πρωταγωνίστριες σε 12 πολύ διαφορετικές εικόνες.
Επιπλέον θέλοντας να μειώσει τον ρόλο των ρούχων σε κάθε εικόνα αποφάσισε να παίξει με διάφορα χρώματα, υλικά και το makeup.

Για το ημερολόγιο της Pirelli, το οποίο ξεκίνησε το 1964, έχουν φωτογραφίσει συνολικά 33 διαφορετικοί φωτογράφοι από τους οποίους 9 έχουν φωτογραφίσει δύο φορές:
Harri Peccinotti (1968 και 1969), Brian Duffy (1965 και 1973), Francis Giacobetti (1970 και 1971), Clive Arrowsmith (1991 και 1992), Herb Ritts (1994 και 1999), Richard Avedon (1995 και 1997), Peter Lindbergh (1996 και 2002), Bruce Weber (1998 και 2003), Patrick Demarchelier (2005 και 2008).
Ανάμεσα στους φωτογράφους βρίσκουμε και 4 γυναίκες: Sarah Moon (1972), Joyce Tennyson (1989), Annie Leibovitz (2000) και Inez (2007).

Για το 2015 επιλέχτηκαν τα μοντέλα Adriana Lima, Isabeli Fontana, Candice Huffine, Joan Smalls, Carolyn Murphy, Karen Elson, Raquel Zimmerman, Natalia Vodianova, Cameron Russell, Sasha Luss, Anna Ewers, Gigi Hadid.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία ιδέα από την φωτογράφιση για το ημερολόγιο της Pirelli.

pirelli-8
pirelli-7
pirelli--6
pirelli-11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Pirelli

Πηγή:

Pirelli
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    καταπληκτικη δουλεια σε ολα τα επιπεδα
    και ακομη πιο τελειο, το οτι ειναι
    ΣΥΛΕΚΤΙΚΑ τα ημερολογιο.
    με ταυτιζει με την ιδεα που ειχα το 1984,
    να κανω μια εκθεση φωτογραφιας,
    οπου ηταν συλεκτικες,
    ΜΠΡΑΒΟ στην ομαδα που το
    υλοποιησε!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!