Μία αρκούδα διαφορετική από τις άλλες και απώλεια εξοπλισμού 200.000 δολλαρίων!


Μία αρκούδα διαφορετική από τις άλλες και απώλεια εξοπλισμού 200.000 δολλαρίων!

Εδώ και πολύ καιρό οι φωτογράφοι άγριας φύσης χρησιμοποιούν τηλεκατευθυνόμενες φωτογραφικές μηχανές για την κοντινή φωτογράφιση άγριων ζώων.  Είχαμε δει στο παρελθόν τα αδέρφια Will & Matt Burrard-Lucas τα οποία ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα!  Ο φωτογράφος άγριας φύσης John Downer, ακολουθεί την ίδια πρακτική όμως σε ένα πολύ πιο απαιτητικό περιβάλλον όπως η αρκτική.  Στο τελευταίο του project, Polar Bear: Spy On The Ice (μπορείτε εδώ να δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες πολικών αρκούδων), ακολουθεί την πορεία των πολικών αρκούδων στην αναζήτηση τους για περιοχές με φώκιες, που είναι και το κυρίως γεύμα τους.  Χρησιμοποιεί τρεις τύπους τηλεκατευθυνόμενων οχημάτων με φωτογραφικό εξοπλισμό:
-Η Snow-cam μοίαζει με σωρό από χιόνι και μπορεί να κινείται στο χιόνι
-Η Blizzard-cam εξοπλισμένη με προπέλες φτάνει ταχύτητες μέχρι 37 μίλια την ώρα
-Η Iceberg-cam είναι πλήρως αδιάβροχη και ακολουθεί τις πολικές αρκούδες στο ταξίδι τους μέσα στο νερό.
Βέβαια όπως πολλές φορές διαπιστώνουμε στην συναναστροφή μας με τα ζώα δεν μπορείς να τα ξεγελάσεις όλα.  Έτσι μία αρσενική πολική αρκούδα αντιλήφθηκε τον περίεργο κατάσκοπο και αντέδρασε όπως αντιδρούν όλοι οι μεγάλοι σταρ που δεν θέλουν να τους φωτογραφίζουν στις προσωπικές τους στιγμές.  Την κατέστρεψε, προκαλώντας ζημιά κοντά στα 200.000 δολάρια!
Οι πολικές αρκούδες βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι με το λιώσιμο των πάγων είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο αυτόν τον αιώνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!