Polaroid: Ανακοίνωσε τη νέα instant μηχανή OneStep 2 και το instant film i-Type


Polaroid: Ανακοίνωσε τη νέα instant μηχανή OneStep 2 και το instant film i-Type

H Polaroid είναι ΕΔΩ και ανασταίνεται για να διεκδικήσει αυτό που της ανήκει στον χώρο των instant μηχανών που μεγαλούργησε.

Η εταιρεία που είχε χρεοκοπήσει το 2001 και είχε σταματήσει την παραγωγή instant film to 2008 γιορτάζει τα 80α της γενέθλια ανακοινώνοντας την νέα της instant μηχανή και νέο film.

To τελευταίο εργοστάσιο της Polaroid στην Ολλανδία είχε αγοραστεί από τη Impossible Project, η οποία κράτησε ζωντανό το instant film για τις Polaroid μηχανές, ενώ μέσα στο 2017 εξαγοράστηκε και το όνομα της Polaroid από το βασικό μέτοχο της Impossible Project, Wiaczeslaw Smolokowski.

Αποτέλεσμα της εξαγοράς είναι η νέα instant μηχανή Polaroid OneStep 2 και το νέο film i-Type.

H Polaroid OneStep 2 είναι η διάδοχος της Polaroid OneStep, η οποία πριν 40 χρόνια, το 1977, κυριάρχησε στην αγορά. Δέχεται το film της Polaroid, 600, αλλά και το νέο film i-Type.

Διαθέτει φακό υψηλής ποιότητας με εστιακό μήκος 106mm (εστιάζει από τα 60 εκατοστά μέχρι το άπειρο), ενσωματωμένο flash, χρονοδιακόπτη και λειτουργεί με μπαταρία λιθίου 1100mAh που επαναφορτίζεται μέσω USB και έχει αυτονομία 60 ημερών.

Η νέα instant μηχανή ζυγίζει 460 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 15 x 11 x 9.5 εκατοστά.

Θα είναι διαθέσιμη από τις 16 Οκτωβρίου σε λευκό ή γραφίτη στην τιμή των 120 ευρώ. θα τη βρείτε εδώ.

To νέο i-Type film (i=incredible) είναι διαθέσιμο σε έγχρωμο και ασπρόμαυρο και πωλείται σε πακέτο με 8 στάσεις, το οποίο κοστίζει 16 ευρώ (45 ευρώ τα τρία πακέτα – 2 έγχρωμα και ένα Α/Μ). Έχει το κλασσικό λευκό πλαίσιο αλλά δεν ταιριάζει στις παλιές Polaroid, ενώ κάνει 10-15 λεπτά για να εμφανιστεί. Θα το βρείτε εδώ.

Από ότι φαίνεται λέμε αντίο στην Impossible Project, αφού η ιστοσελίδα της παραπέμπει στην σελίδα Polaroid Originals στην οποία παρουσιάζονται η νέα μηχανή και το νέο film.

Επιπλέον στην ιστοσελίδα Polaroid Originals μπορείτε να βρείτε και film για τις παλιές Polaroid μηχανές, τα films 600, SX-70, Spectra και 8×10. Δείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!