Οι φωτογράφοι πρέπει να τοποθετήσουν POS μέχρι τις 11 Μαρτίου 2018


Οι φωτογράφοι πρέπει να τοποθετήσουν POS μέχρι τις 11 Μαρτίου 2018

Το ΦΕΚ B 4309 – 11.12.2017 που δημοσιεύτηκε αναφέρει τα νέα επαγγέλματα που πρέπει εντός τριών μηνών να εγκαταστήσουν POS στις επιχειρήσεις τους για την αποδοχή τραπεζικών καρτών.

Ανάμεσα τους βρίσκουμε και τον ΚΑΔ 74.20 Φωτογραφικές δραστηριότητες, κάτι που σημαίνει ότι οι επαγγελματίες φωτογράφοι θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS σύστημα μέχρι τις 11 Μαρτίου 2018.

Αν κάποιος κάνει έναρξη επαγγέλματος με τον ΚΑΔ 74.20 ή προσθέσει τον συγκεκριμένο ΚΑΔ μετά τις 11 Μαρτίου, θα πρέπει να φροντίσει να εγκαταστήσει POS μέσα σε ένα μήνα.

Το πρόστιμο για τη μη συμμόρφωση με την παραπάνω οδηγία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.500 ευρώ (μειώνεται στο μισό για πληρωμή εντός 30 ημερών).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

ΦΕΚ
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

6 σχόλια

  • #
    1

    Δεν είναι απαραίτητο το τερματικό, ο νόμος επιβάλει αποδοχή πληρωμών μέσω κάρτας. Αν έχει κάποιος virtual pos ή freepos ή κάτι παρόμοιο μέσω κινητού (app) ή υπολογιστή, ειναι καλυμμένος.
    Δες κι εδω: https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/35516

    • #
      1

      Τερματικο ειναι και αυτα που λες μεσω καποιας συσκευης…δεν λεμε μονο για συσκευη τραπεζας αν εννοεις αυτο…

      • #
        1

        Τερματικό εννοώ αυτόνομη συσκευή με σύνδεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή νομίμως αδειοδοτημένους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών. Το “νόμιμο” της υπόθεσης αποδοχής πληρωμής το διασφαλίζει και ένα app του κινητού σου. Το freepos της VIVA (για παράδειγμα το αναφέρω) είναι μέσω υπολογιστή άρα δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση POS

      • #
        1

        επαναλμβάνω…δεν γράφω πουθενά για συσκευή που εννοείς…

    • #
      1

      Βάιε αναπαράγεις μία είδηση που ειναι η εξής: Ανάμεσα τους βρίσκουμε και τον ΚΑΔ 74.20 Φωτογραφικές δραστηριότητες, κάτι που σημαίνει ότι οι επαγγελματίες φωτογράφοι θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS σύστημα μέχρι τις 11 Μαρτίου 2018.
      Ενημερώνω με λινκ οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εγκαταστήσουν POS αλλα καλύπτονται με μία εφαρμογή, σε τι αντιδικούμε δεν καταλαβαίνω … κι εσύ από αλλού πήρες το άρθρο δεν το έβγαλες απο το κεφάλι σου και σου εξηγώ για την ενημέρωση αυτών που διαβάζουν. Θέλεις να μάθεις περισσότερα στο λινκ που δινω;

      • #
        1

        καταλαβαίνω τι διαβάζω στο ΦΕΚ…εδώ γράφουμε απλά πράγματα, είτε POS μηχανάκι είτε εικονικό POS αυτό πρέπει να μπει στο τρίμηνο…ούτε εγώ καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις…δεν γράφω πουθενά πάντε πάρτε μηχανάκι από τράπεζα…στις μεταξύ μας συζητήσεις οι φωτογράφοι σε POS αναφερόμαστε και για τα δύο…δεν είμαστε ούτε νομικό ούτε φορολογικό σίτε, ο καθένας ας ρωτήσει τον λογιστή του. Η υποχρέωση όμως βάση νόμου είναι ξεκάθαρη…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!