Reikan FoCal AF, αναβάθμιση για το λογισμικό που επιτρέπει την ρύθμιση του AF


Reikan FoCal AF, αναβάθμιση για το λογισμικό που επιτρέπει την ρύθμιση του AF

Ακόμα και ένας καινούργιος φακός, μόλις βγει από το κουτί του, χρειάζεται να καλιμπραριστεί στο σώμα που θα τοποθετηθεί.

Ειδικά αν πρόκειται για ένα φακό με μεγάλο μέγιστο διάφραγμα που αποδίδει μικρό βάθος πεδίου, η ρύθμιση του AF είναι σημαντική για να μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τα πολύ ακριβά σώματα των Canon και Nikon μηχανών παρέχουν την επιλογή μικρο-ρύθμισης του συστήματος αυτόματης εστίασης, αλλά απαιτούν την λήψη πολλών δοκιμαστικών εικόνων και την ενασχόληση του χρήστη αρκετά ώστε να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το Reikan FoCal AF είναι ένα λογισμικό που έρχεται να μας βοηθήσει επιτρέποντας την ρύθμιση του συστήματος αυτόματης εστίασης με αυτόματο τόπο. Επιπλέον το λογισμικό παρέχοντας πολλές επιλογές μπορεί να βοηθήσει στο να ανιχνεύσετε τυχόν προβλήματα του σώματος της μηχανής που χρησιμοποιείτε.

Η δεύτερη έκδοση του Reikan FoCal AF επιτρέπει την σύγκριση του φακού που έχει κάποιος με τους φακούς άλλων χρηστών, ώστε να μπορεί να δει σε σύγκριση με τον μέσο όρο πόσο καλός είναι ο φακός που έχει στα χέρια του.
Επιπλέον το περιβάλλον εργασίας έχει βελτιωθεί, ενώ ο χρήστης μπορεί να συγκρίνει τα αποτελέσματα των τεστ που κάνει με τα αποτελέσματα προηγούμενων τεστ.

Το Reikan FoCal AF διατίθεται σε τρεις εκδόσεις (Windows και Mac), Standard (20 λίρες Αγγλίας), Plus (40 λίρες Αγγλίας) και Pro (70 λίρες Αγγλίας) και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Για να δείτε ποιες μηχανές των Canon και Nikon υποστηρίζει πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Reikan
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!