Απίστευτα ποσά χρειάστηκαν για την αγορά αντικειμένων στην “δημοπρασία του αιώνα” της Westlicht


Απίστευτα ποσά χρειάστηκαν για την αγορά αντικειμένων στην “δημοπρασία του αιώνα” της Westlicht

Η “δημοπρασία του αιώνα” έγινε και τα 100 ιστορικά και σπάνια φωτογραφικά Leica και Leitz αντικείμενα που η Westlicht είχε θέσει στην διάθεση του παγκόσμιου κοινού μέσω δημοπρασίας, όπως και οι 100 εκτυπωμένες φωτογραφίες, άλλαξαν χέρια συγκεντρώνοντας ένα τεράστιο χρηματικό ποσό.

Στην κορυφή και στις 576.000 ευρώ (τιμή εκκίνησης τα 120.000 ευρώ) δημοπρατήθηκε μία Leica 250 GG με Leica-Motor του 1941. Η Leica 250 GG γνωστή και ως “Reporter” μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για 250 λήψεις χωρίς επαναγέμισμα. Πολύ λίγες είχαν το Leica-Motor (MOOEV) και είχαν χρησιμοποιηθεί στα γερμανικά πολεμικά αεροπλάνα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για αεροφωτογραφίσεις.

Μία Leica MP Black Paint του 1957 κατάφερε να φτάσει το ποσό των 408.000 ευρώ (τιμή εκκίνησης τα 140.000 ευρώ). Η συγκεκριμένη Leica MP είχε ως σειριακό αριθμό ένα μοναδικό νούμερο, σε αντίθεση με τον τρόπο αρίθμησης των υπολοίπων Leica μηχανών.

Στα υπόλοιπα αξιοσημείωτα της δημοπρασίας είναι η E. Leitz New York Leica Gun Rifle του 1937, η οποία δημοπρατήθηκε στα 360.000 ευρώ (τιμή εκκίνησης τα 120.000 ευρώ). Μία Leica M3 Prototype του 1953 προκάλεσε πόλεμο που έφτασε μέχρι τα 288.000 ευρώ, ενώ μία Leica IIIc Rundbildkamera E2 δημοπρατήθηκε στα 240.000 ευρώ. Τέλος μία Leica M3 Chrome του 1954 έφτασε τα 84.000 ευρώ.

Και στην δημοπράτηση φωτογραφιών είχαμε όμως εξαιρετικά αποτελέσματα. Μία φωτογραφία δύο λιονταριών του Wilhelm Schack, από τον ζωολογικό κήπο της Φρανκφούρτης, πωλήθηκε προς 20.400 ευρώ.
Ένα πορτρέτο του πατέρα της Leica, Oskar Barnack, δημιουργία του Julius Huisgen το 1934 έφτασε τα 7.200 ευρώ, ενώ μία φωτογραφία των μελών του “Nikon Camera Club” να κοιτάνε μέσα από τα οφθαλμοσκόπια των Nikon μηχανών τους (Τόκιο, 1980) την οποία έβγαλε ο David Douglas Duncan με την Leica του, “έπιασε” τις 19.200 ευρώ.

Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα της “δημοπρασίας του αιώνα” της Westlicht εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Westlicht
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!