Sigma 24-35mm F2 DG HSM Art, ανακοινώθηκε ο πρώτος zoom φακός με f/2


Sigma 24-35mm F2 DG HSM Art, ανακοινώθηκε ο πρώτος zoom φακός με f/2

O Sigma 24-35mm F2 DG HSM Art είναι ο πρώτος zoom φακός για Full Frame μηχανές (όπως λέει η εταιρεία), με μέγιστο διάφραγμα f/2, σε όλο το εστιακό εύρος του.

Οι τεχνικοί της εταιρείας βασίστηκαν στον εκπληκτικό Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM Art (ο πιο φωτεινός zoom φακός για μηχανές με APS-C αισθητήρα).

“Τώρα, αντί να χρειάζεται να κάνουμε αλλαγή ανάμεσα σε τρεις υψηλής ποιότητας, σταθερού εστιακού μήκους φακούς, οι φωτογράφοι και βιντεογράφοι μπορούν απλά να κάνουν zoom και να ξέρουν ότι το αποτέλεσμα είναι αντίστοιχο της ποιότητας ενός prime φακού”, δήλωσε ο Mark Amir-Hamzeh, πρόεδρος της Sigma Corporation των Η.Π.Α. “Δεν υπάρχει κανένας φακός σαν αυτόν στην αγορά σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι να εξοπλίσουμε τους φωτογράφους με ακόμα ένα μοναδικό, επαναστατικό και ευέλικτο φακό, ο οποίος δίνει την εκπληκτική ποιότητα εικόνας, η οποία χαρακτηρίζει την σειρά Art”.

Ο νέος 24-35mm αποτελείται από 18 οπτικά στοιχεία σε 13 groups, ανάμεσα στα οποία ένα “F” Low Dispersion (FLD) στοιχείο, επτά Special Low Dispersion (SLD) στοιχεία και 2 ασφαιρικά στοιχεία. Επιπλέον έχει διάφραγμα 9 στρογγυλοποιημένων λεπίδων για ελκυστικό bokeh (θόλωμα του φόντου).

Διαθέτει βελτιστοποιημένο σύστημα αυτόματης εστίασης, για ακριβή, αθόρυβη και γρήγορη εστίαση, αλλά και δυνατότητα για manual εστίαση έστω και αν έχουμε την ρύθμιση του φακού στην λειτουργία AF.
Το μπροστά μέρος του φακού δεν περιστρέφεται κατά την εστίαση, επιτρέποντας την χρήση πολωτικών φίλτρων κατά την λήψη video και φωτογραφιών, ενώ το αθόρυβο μοτέρ του συστήματος αυτόματης εστίασης, Hyper Sonic Motor (HSM), επιτρέπει την απρόσκοπτη ομαλή λήψη videos.

O Sigma 24-35mm F2 DG HSM Art έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης 28 εκατοστά και φοράει φίλτρα 82mm.

Ζυγίζει 940 γραμμάρια, έχει μέγιστη διάμετρο 8.76 εκατοστά και μήκος 12.27 εκατοστά.

Ο Sigma 24-35mm F2 DG HSM Art θα είναι διαθέσιμος για Sigma, Canon και Nikon DSLR μηχανές. Η τιμή του και διαθεσιμότητα του δεν ανακοινώθηκαν.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Zoom
Για μηχανές Sigma, Canon, Nikon
Εστιακό μήκος 24-35mm
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστο διάφραγμα f/2
Ελάχιστο διάφραγμα f/16
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 18
Groups 13
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 28 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 940 γραμμάρια
Μήκος 12.27 εκατοστά
Διάμετρος 87.6mm
Φίλτρο 82mm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Sigma
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!