Sigma EF-630: Νέο flash για Canon, Nikon και Sigma


Sigma EF-630: Νέο flash για Canon, Nikon και Sigma

To νέο Sigma EF-630 έχει Guide Number 63 και διαθέτει τεχνολογία TTL, συμβατό με τα αντίστοιχα συστήματα των Canon και Nikon.

Έχει οθόνη για την ρύθμιση του menu του, ενώ η κεφαλή του μπορεί να περιστραφεί κατά 90 μοίρες προς τα πάνω, 7 μοίρες προς τα κάτω και 180 μοίρες προς τα δεξιά ή τα αριστερά. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει αντανάκλαση του φωτός σε μεγάλες επιφάνειες, όπως ταβάνια ή τοίχους, ώστε να επιτυγχάνεται πιο μαλακός και ομοιόμορφος φωτισμός, χωρίς σκιές.

Το Sigma EF-630 διαθέτει modeling λάμπα για προ-επισκόπηση του αποτελέσματος και λειτουργία Rear-Curtain Sync με την οποία καταγράφεται το θολό ίχνος ενός θέματος που κινείται από την πίσω μεριά του (σε αντίθεση με την λειτουργία Front-Curtain Sync).

Το νέο Flash έχει κεφαλή που ζουμάρει από τα 24mm μέχρι τα 200mm, ενώ με την χρήση του ενσωματωμένου Wide Panel μπορεί να καλύψει και κάδρο 17mm.

Επιπλέον διαθέτει ένα ειδικό φως που αναλαμβάνει να φωτίσει τα μάτια του θέματος και να δημιουργήσει τα τόσο απαραίτητα catch light, όταν το flash βρίσκεται σε θέση bounce.

Φυσικά υπάρχει λειτουργία Slave για την απομακρυσμένη ενεργοποίηση του με την βοήθεια ενός δεύτερου flash, ενώ η λειτουργία FP επιτρέπει τον συγχρονισμό του flash σε ταχύτητες κλείστρου μεγαλύτερες από το φυσιολογικό.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά διαθέτει λειτουργία manual ρύθμισης από 1/1 μέχρι 1/128, λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης και δυνατότητα αναβάθμισης firmware μέσω του ειδικού Sigma Flash USB DOCK FD-11 (συνδέεται σε Η/Υ μέσω USB και αναλαμβάνει την αναβάθμιση μέσω του λογισμικού Sigma Optimization Pro), ενώ λειτουργεί με 4 ΑΑ μπαταρίες.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του και η τιμή του δεν ανακοινώθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Sigma
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!