Sony a5000 (Hands on video)


Sony a5000 (Hands on video)

Η Sony a5000 βασίζεται σε αισθητήρα CMOS, APS-C των 20.1 megapixels και τον επεξεργαστή Bionz X (τον επεξεργαστή που “φοράνε Sony A7 και Sony A7R). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας η Sony a5000 είναι η πιο ελαφριά mirrorless μηχανή, με βάρος 269 γραμμάρια. Το ISO της ρυθμίζεται από 100 μέχρι 16000 και η οθόνη των 3” που έχει μπορεί να κινηθεί προς τα πάνω κατά 180 μοίρες για selfies. Καταγράφει video Full HD 1920×1080 60i και έχει ενσωματωμένο WiFi και NFC για σύνδεση σε smartphones και tablets.
H Sony a5000 κυκλοφορεί σε μαύρο, ασημί και λευκό χρώμα, με τον φακό 16-50mm στην τιμή των 400 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

4 σχόλια

  • #
    1

    Θα μπορέσουμε να έχουμε ένα review για την alpha6000?

    • #
      1

      Γιώργο είναι ένα μεγάλο ζήτημα που ανοίγεις με τα reviews. Οι περισσότερες εταιρείες στην Ελλάδα έχουν προς διάθεση για τον τύπο συνήθως ΜΟΝΟ ένα κομμάτι από κάθε μηχανή και πάλι δεν υπάρχουν για όλα τα μοντέλα. Επιπλέον συνήθως το κομμάτι αυτό είναι pre-production μοντέλο που δεν είναι ιδανικό για να γίνει review.

      Προσπαθούμε να πιέσουμε για κάτι τέτοιο αλλά δεν ακουγόμαστε από όλους. Μάλιστα μερικές εταιρείες για κάποιο λόγο άγνωστο σε εμάς, αφού τα reviews είναι διαφήμιση για τα μοντέλα τους, είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αργές στο να πάρουν αποφάσεις και να μας στείλουν μηχανές.
      Να ξέρεις ότι κάνουμε ότι μπορούμε. Έχουμε επανειλημμένα προσπαθήσει να πιάσουμε στα χέρια μας για reviews πολλές μηχανές όπως η Sony a5000, η Sony a7r, η Sony a7 αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε ακόμα να βρούμε άκρη…

      Ας ελπίσουμε από Σεπτέμβρη να υπάρξει κάποια αλλαγή.

      Πάντως όσα reviews βλέπεις στο pttl.gr είναι με μηχανές παραγωγής για να μπορούμε να έχουμε μία καθαρή άποψη για τις δυνατότητες τους.

  • #
    1

    ειναι απο μεταλλο η φωτογραφικη η πλαστικο;

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!