Πρόβλημα για τις Sony A7 και Sony A7R, το οποίο επιβεβαιώνει και η ιαπωνική εταιρεία;


Πρόβλημα για τις Sony A7 και Sony A7R, το οποίο επιβεβαιώνει και η ιαπωνική εταιρεία;

Αρκετοί χρήστες των νέων Sony A7 και Sony A7R αναφέρουν ότι οι νέες Full Frame mirrorless μηχανές της ιαπωνικής εταιρείας “μπάζουν” φως.

Σύμφωνα με τις αναφορές που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Sony από χρήστες των μηχανών (δείτε εδώ), φως εισέρχεται από το mount της μηχανής, δηλαδή το σημείο στο οποίο κουμπώνει ο φακός.

Επιπλέον φαίνεται ότι η Sony επιβεβαιώνει το πρόβλημα καθώς όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα SonyAlphaRumors η εταιρεία απάντησε σε ερώτηση χρήστη της μηχανής ως εξής:
“Η Sony γνωρίζει και αναγνωρίζει το “light leak” πρόβλημα με τις A7 και A7R και το τεχνικό μας τμήμα αναζητά λύση. Θα ανακοινώσουμε οδηγία προς τους ιδιοκτήτες μόλις βρεθεί η λύση” (Sony is aware of and acknowledges this light leak problem with the A7 and A7r and our engineering department is currently researching a solution. We will release a notice to the owners once a resolution is found).

Επίσης φαίνεται ότι το πρόβλημα ίσως επηρεάζει την ανθεκτικότητα της μηχανής σε νερό και σκόνη αφού πολλές ιστοσελίδες έχουν αφαιρέσει την σχετική καταχώρηση από τα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

Άποψη: Βλέπουμε ότι άλλη μία high-end φωτογραφική μηχανή παρουσιάζει πρόβλημα, το οποίο ανακαλύπτεται από τους χρήστες της. Ευτυχώς φαίνεται ότι σε αυτήν την περίπτωση λείπουν οι φθηνές δικαιολογίες από την κατασκευάστρια εταιρεία . Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι ο έλεγχος ποιότητας ακόμα μίας εταιρείας δεν έκανε σωστά την δουλειά του, με αποτέλεσμα ο πραγματικός έλεγχος να γίνεται από τους καταναλωτές.

Μείνετε συντονισμένοι στο pttl.gr καθώς παρακολουθούμε από κοντά το θέμα για οποιαδήποτε εξέλιξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!