Έγινε ο γάμος. Olympus και Sony μαζί και επίσημα!


Έγινε ο γάμος.  Olympus και Sony μαζί και επίσημα!

Πριν δύο ημέρες είχαμε δεί εδώ τις φήμες για αγορά του 10% της Olympus από την Sony.  Η Sony, η οποία στόχευε στον τομέα ιατρικών μηχανημάτων της Olympus (έχει το 70% των πωλήσεων παγκοσμίως), κατάφερε τελικά να μπει ως ο μοναδικός μέτοχος αγοράζοντας το 10% για περίπου 500.000.000€ (το άρθρο του Reuters εδώ)!  Βέβαια όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν και στο φωτογραφικό κομμάτι.  Πρέπει πάντως να παραδεχτούμε ότι η Sony μετά την αγορά της Minolta πριν μερικά χρόνια κερδίζει άλλη μία διαπραγμάτευση που μπορεί να της αποφέρει πολλά έσοδα αλλά κυρίως τεχνογνωσία!  Βέβαια με τις τεράστιες ζημιές που είχε λόγω των φυσικών φαινομένων τα τελευταία δύο χρόνια πολλοί αναλυτές θεωρούν την κίνηση αυτή πολύ επικίνδυνη.   Το γεγονός όμως είναι ότι η Sony νίκησε τους αντιπάλους της και εδώ, όπως την Fujifilm, που εποφθαλμιούσαν την δική τους είσοδο στην Olympus.  Πλέον με την βοήθεια μίας από τις πρωτοπόρους φωτογραφικές εταιρείες αναμένουμε να δούμε αν η Sony θα καταφέρει να μπει σφήνα στις Nikon και Canon στο κομμάτι των DSLR που υστερεί (γιατί η αλήθεια είναι ότι στο κομμάτι των mirrorless η Sony είναι πολύ μπροστά!).
πηγή:  www.reuters.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!