Sony PXW-FS5, νέα Super 35mm 4K camcorder με δυνατότητα αλλαγής φακών


Sony PXW-FS5, νέα Super 35mm 4K camcorder με δυνατότητα αλλαγής φακών

H Sony PXW-FS5 είναι ιδανική για ανεξάρτητες παραγωγές και για όσους χρήστες DSLR μηχανών θέλουν να έχουν κάτι καλύτερο.

“Συνεχώς αναπτύσσουμε και μεγαλώνουμε την πιο πλήρη και με τα περισσότερα χαρακτηριστικά σειρά καμερών, για οποιοδήποτε επίπεδο παραγωγής και το νέο μοντέλο FS5 είναι το κομμάτι που έλειπε και το οποίο οι πελάτες μας χρειάζονταν” είπε ο Francois Gauthier, Director of Digital Imaging, της Sony Professional Solutions Americas, “Η Sony έχει το κατάλληλο εργαλείο παραγωγής για κάθε εφαρμογή, – HD, 2K or 4K – και για κάθε τσέπη.”

H Sony PXW-FS5 διαθέτει αισθητήρα Super35 Exmor™ CMOS των 11.6 megapixels (8.3 από αυτά να είναι αξιοποιήσιμα) και δέχεται τους φακούς Ε και A mount [συνοδεύεται από τον φακό PZ 18-105mm F4 G OSS (SELP18105G)].

Καταγράφει εσωτερικά 4K video (3840 x 2160), σε φορμά XAVC L (long GoP) μέχρι 100 Mbps και επιπλέον μπορεί να καταγράψει 10-bit 4:2:2 Full HD μέχρι τα 960 fps για Slow motion videos (προσφέρει 4K HDMI output και αναμένεται η δυνατότητα εγγραφής 4K RAW σε εξωτερικό καταγραφέα με την διάθεση νέου Firmware). Επιπλέον διαθέτει τις λειτουργίες S-Log2 and S-Log3 encoding και S-Gamut3.cine, ενώ προσφέρει δυναμικό εύρος 14 stops.

H Sony PXW-FS5 έχει ενσωματωμένα ND φίλτρα (1/4ND μέχρι 1/128ND), περιστρεφόμενη οθόνη 3.5″ και οφθαλμοσκόπιο 0.39″ OLED. Επιπλέον διαθέτει WiFi, NFC και Lan θύρα, ενώ η περιστρεφόμενη έξυπνη χειρολαβή επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη εναλλαγή ανάμεσα σε χαμηλή και υψηλή γωνία λήψης. Ακόμα έχει διπλή υποδοχή για SD κάρτες μνήμης, 3G-SDI και MI shoe.

Η νέα camcorder είναι κατάλληλη για λήψη στο χέρι (το zoom μπορεί να γίνει και με το ένα χέρι), λόγω του μικρού βάρους της (περίπου 400 γραμμάρια) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε τοποθεσία, ακόμα και προσαρμοσμένη σε ένα drone.

Η Sony PXW-FS5 θα είναι διαθέσιμη τον Νοέμβριο στην τιμή των 6.700 μόνο για το σώμα και 7.300 για το κιτ με τον φακό.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Sony PXW-FS5-1

Sony PXW-FS5-2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Sony
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!