H Sony ανακοίνωσε την νέα μικρή action camera Sony RX0


H Sony ανακοίνωσε την νέα μικρή action camera Sony RX0

Η Sony παρουσιάζει την νέα της μικροσκοπική videocamera, την Sony RX0, η οποία φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει αρκετά λόγω των όσων προσφέρει.

Ξεκινάμε από το γεγονός ότι είναι μία κάμερα για δημιουργία Virtual Reality videos. Διαθέτει αισθητήρα εικόνας Exmor RS CMOS, μεγέθους 1-0 type, με ανάλυση 15.3 megapixels και σταθερό φακό της Zeiss Tessar με 24mm και f/4. Η μέγιστη ταχύτητα κλείστρου είναι 1/32.000 και μπορεί να βγάλει φωτογραφίες σε συνεχή λειτουργία με 16 καρέ το δευτερόλεπτο (το buffer έχει χωρητικότητα 5.5 fps), ενώ το ISO της ρυθμίζεται από 125 μέχρι 12.800.

Βγάζει φωτογραφίες των 15 megapixels και μπορεί να καταγράψει videos σε ανάλυση Full HD και σε 4K (αλλά μόνο σε εξωτερικό καταγραφέα), με λειτουργίες 40x Super Slow motion (1000 fps), Picture Profile (S-Log2) και 4K Clean HDMI Output.

Είναι υποβρύχια μέχρι τα 10 μέτρα κάτω από το νερό, αντέχει πίεση 200 κιλών και μπορεί να πέσει από τα 2 μέτρα χωρίς να πάθει τίποτα. Επιπλέον έχει οθόνη 1.5″.

Η νέα Sony RX0 ζυγίζει μόλις 110 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 5.9 x 4.05 x 2.98 εκατοστά. Έχει υποδοχή για εξωτερικό μικρόφωνο και έχει ενσωματωμένο WiFi και Bluetooth.

Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σύνολο 15 μηχανών για την λήψη εικόνας 360 μοιρών με τη βοήθεια ειδικού rig και του ασύρματου χειρηστηρίου FA-WRC1M (μέσω του Sony PlayMemories μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονη λήψη με 5 Sony RX0).

Η νέα κάμερα αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο, με τιμή στην Ευρώπη στα 850 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Sony
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!