Mac OS: Σταματήστε το Apple Photos από το να ανοίγει αυτόματα


Mac OS: Σταματήστε το Apple Photos από το να ανοίγει αυτόματα

Ένα από τα πράγματα που με εκνευρίζουν στο λειτουργικό των Mac είναι μερικοί αυτοματισμοί που δύσκολα μπορείς να αποφύγεις.

Ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι όποτε βάζεις μία κάρτα μνήμης με φωτογραφίες, ανοίγει αυτόματα το Apple Photos, για να κάνεις εισαγωγή τις φωτογραφίες στον Η/Υ.

Δυστυχώς για καιρό δεν μπορούσα να βρω πως μπορώ να απενεργοποιήσω αυτή την επιλογή και επειδή είμαι πάρα πολλά χρόνια χρήστης Windows και οι γνώσεις μου σε Mac OS είναι περιορισμένες, είχα εγκαταλείψει την προσπάθεια να βρω τρόπο να λύσω το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ευτυχώς τελικά έπεσα τυχαία πάνω σε μία λύση που εντόπισε ο φωτογράφος Jeff Cable.

Για να σταματήσει να ανοίγει αυτόματα το Apple Photos όποτε βάζετε μία κάρτα μνήμης με φωτογραφίες, ακολουθήστε την εξής διαδικασία:
– ανοίξτε το Terminal
– αντιγράψτε αυτό: defaults -currentHost write com.apple.ImageCapture disableHotPlug -bool YES

Έτσι γρήγορα και απλά θα λυθεί το πρόβλημα σας.

Αν θέλετε να επαναενεργοποιήσετε την επιλογή τότε πάλι στο Terminal τρέξτε την εξής εντολή: defaults -currentHost write com.apple.ImageCapture disableHotPlug -bool NO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Jeff Cable
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Ο παραπάνω είναι όντως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει μαζικά σε οποιαδήποτε κάρτα ή συσκευή βάλουμε.

    Μπορεί όμως σε κάποιες περιπτώσεις να θέλουμε να ανοίγει, οπότε μπορούμε κάθε φορά που βάζουμε κάποια κάρτα ή κινητό να διαλέγουμε την εκάστοτε επιθυμητή ενέργεια εύκολα από αυτό το checkbox http://bit.ly/28PRvEJ

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!