Δείτε την φοβερή πανοραμική εικόνα 360 μοιρών από το ψηλότερο κτίριο του Δυτικού ημισφαιρίου


Δείτε την φοβερή πανοραμική εικόνα 360 μοιρών από το ψηλότερο κτίριο του Δυτικού ημισφαιρίου

To One World Trade Center είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και γυαλί και σκαρφαλώνει στα 1776 πόδια (540 περίπου μέτρα) και είναι σχεδόν έτοιμο να παραδοθεί προς χρήση.

Πρόσφατα το Time σε συνεργασία με την Gigapan, γνωστή για τις ειδικές κεφαλές που επιτρέπουν την δημιουργία πανοραμικών εικόνων 360 μοιρών, συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν την εκπληκτική εικόνα που βρίσκεται εδώ και μέσα στην οποία μπορείτε να περιηγηθείτε από τον browser σας.

Το Time μας μεταφέρει με video στο πως δημιουργήθηκε η εκπληκτική αυτή εικόνα, από το στάδιο του σχεδιασμού με την βοήθεια σκίτσως και των σχεδίων του ουρανοξύστη μέχρι την τελική εκτέλεση. Την ιστορία διηγείται ο Jonathan D. Wood, editor του περιοδικού.
Για πέντε ώρες μία Canon EOS 5D Mark II με ένα φακό 100mm κατέγραψε 567 φωτογραφίες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να συνθέσουν την τελική εικόνα.

Έμπνευση για την τελική εικόνα ήταν μία εικόνα του διάσημου φωτογράφου Joe McNally, στη οποία φαίνεται ένας εργάτης στην δύση του ηλίου, ο οποίος αλλάζει μία λάμπα στην κορυφή του Empire State Building, με τους Δίδυμους Πύργους να φαίνονται στο φόντο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!