Η Tamron ανακοινώνει τον νέο επαγγελματικό φακό Tamron SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD


Η Tamron ανακοινώνει τον νέο επαγγελματικό φακό Tamron SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD

Ο νέος Tamron SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD(Model A012), εκτός του σταθερού μέγιστου διαφράγματος που έχει είναι εξοπλισμένος και με οπτικό σταθεροποιητή VC (Vibration Compensation) αλλά και με το ειδικό μοτέρ αυτόματης εστίασης USD*3 (Ultrasonic Silent Drive), το οποίο επιτρέπει ομαλή και αθόρυβη εστίαση (ελάχιστη απόσταση εστίασης= 28 εκατοστά).
Ο Tamron SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD αποτελείται από 18 οπτικά στοιχεία σε 13 groups, ανάμεσα στα οποία ένα XGM (eXpanded Glass Molded Aspherical) και μερικά LD (Low Dispersion) στοιχεία για την μείωση των εκτροπών και γεωμετρικών παραμορφώσεων. Επιπλέον διαθέτει την ειδική επίστρωση BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) για μείωση των αντανακλάσεων, την επίστρωση eBAND για μείωση των φαινομένων ghosting και flare και την ειδική επίστρωση fluorine στο εμπρός μέρος του φακού, η οποία τον κάνει ανθεκτικό σε σκόνη, νερό και βρωμιά.
Ο νέος φακός της Tamron ζυγίζει 1.1 κιλά και έχει διάμετρο 98.4 χιλιοστά. Το μέγεθος του φίλτρου που φοράει δεν ανακοινώθηκε.

Ο Tamron SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD (Model A012) θα είναι διαθέσιμος για Canon, Nikon και Sony (τιμή και διαθεσιμότητα δεν ανακοινώθηκαν). Μαζί με τον φακό θα δίνεται το λογισμικό “SILKYPIX Developer Studio for Tamron” κατάλληλο για την επεξεργασία RAW εικόνων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Zoom
Για μηχανές Full Frame των Canon, Nikon, Sony
Εστιακό μήκος 15-30mm
Μέγιστο διάφραγμα f/2.8
Ελάχιστο διάφραγμα f/22
Σταθεροποιητής Ναι, VC
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 18
Groups 13
Ειδικά στοιχεία 1 XGM και μερικά LD
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 28 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 1100 γραμμάρια
Μήκος 14.5 εκατοστά για Canon και 14.3 εκατοστά για Nikon
Διάμετρος 98.4 χιλιοστά
Φίλτρο Δεν ανακοινώθηκε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Tamron
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!