Επιδέξιος κλέφτης αφαιρεί φακό από τη μηχανή φωτογράφου που κρέμεται στο λαιμό του


Επιδέξιος κλέφτης αφαιρεί φακό από τη μηχανή φωτογράφου που κρέμεται στο λαιμό του

Στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας καταγράφηκε ένα μοναδικό γεγονός που φανερώνει πόσο ευάλωτοι είμαστε οι φωτογράφοι σε κλοπή του εξοπλισμού μας.
Μία ομάδα ανθρώπων πλησίασαν ένα ζευγάρι τουριστών προσπαθώντας να τους αποσπάσουν την προσοχή ώστε να κλέψουν τον φωτογραφικό εξοπλισμό του άντρα.
Στη φωτογραφία βλέπουμε ότι ο άτυχος τουρίστας έχει κρεμασμένη τη μηχανή του στο λαιμό του και πάνω έχει κουμπωμένο ένα τηλεφακό (φαίνεται για 70-200 f/2.8 αξίας 2.000€). Η περίεργη ομάδα περικυκλώνει τον φωτογράφο και ως δια μαγείας στα επόμενα καρέ μπορούμε να δούμε μόνο το σώμα της μηχανής κρεμασμένο στο λαιμό του φωτογράφου. Ο φακός έχει αφαιρεθεί. Έως ότου ο φωτογράφος καταλάβει το συμβάν ο κλέφτης καλύπτει το φακό με ένα χαρτί και φεύγει περπατώντας από το σημείο, ενώ στη συνέχεια δίνει το φακό σε έναν από τους συνεργούς του για να τον βάλει στην τσάντα του. Ταυτόχρονα ένα άλλο μέλος της σπείρας αρχίζει να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση παρασύροντας το θύμα.
Δείτε με προσοχή τα καρέ από το 0:07 δευτερόλεπτο μέχρι το 0:16

Συμπέρασμα: Όποτε περπατάτε σε άγνωστα μέρη και περιοχές να είστε υποψιασμένοι και να μην αφήνεται αγνώστους να σας πλησιάζουν, ειδικά όταν έχετε εκτεθειμένο τον φωτογραφικό σας εξοπλισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!