Τρεις νέοι φακοί από τη Voigtlander για Sony E-mount


Τρεις νέοι φακοί από τη Voigtlander για Sony E-mount

Σύμφωνα με την παράδοση της Voigtlander θα παρουσιαστούν τρεις υπερ-ευρυγώνιοι φακοί, ιδανικοί για αρχιτεκτονική φωτογραφία και φωτογραφία τοπίου:
– 10 mm F 5,6 Hyper-Wide-Heliar
– 12 mm F 5,6 Ultra-Wide-Heliar
– 15 mm F 4,5 Super-Wide-Heliar

Οι δύο φακοί στα 12 και 15 χιλιοστά υπάρχουν ήδη για VM-Mount, αλλά ο 10άρης είναι ένας εντελώς νέος φακός.

Ο Voigtlander 10mm f/5.6 θα αποτελείται από 13 οπτικά στοιχεία σε 10 groups και θα έχει διάφραγμα 10 λεπίδων. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι στα 30 εκατοστά και θα ζυγίζει 371 γραμμάρια.

Όπως αναφέρει η εταιρεία οι φακοί θα μεταδίδουν στην μηχανή τα στοιχεία του εστιακού μήκους, διαφράγματος και εστιακής απόστασης, τα οποία θα φαίνονται στην οθόνη και το οφθαλμοσκόπιο της μηχανής.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τιμή τους.

Voigtlander-1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Voigtlander
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!