TIME: Αυτές είναι οι 100 σημαντικότερες φωτογραφίας της ανθρώπινης ιστορίας


TIME: Αυτές είναι οι 100 σημαντικότερες φωτογραφίας της ανθρώπινης ιστορίας

Το TIME δημοσίευσε τις 100 φωτογραφίες που είχαν την μεγαλύτερη επιρροή στην ανθρώπινη ιστορία και οι οποίες άλλαξαν τον κόσμο μας.

H λίστα δημιουργήθηκε με αφορμή τα 175 χρόνια από τη γέννηση της φωτογραφίας.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες έχουμε φωτογραφίες των Bresson, Capa, Leibovitz, McCullin, Gursky, Gallela και εικόνες όπως το διάσημο πορτραίτο του Τσε Γκεβάρα, φωτογραφία του Μοχάμεντ Άλι από αγώνα του, φωτογραφία από τη δολοφονία του John Keneddy, φωτογραφία του Michael Jordan, πορτραίτα των Abraham Lincoln και Winston Churchill, τη φωτογραφία του αντρα που στάθηκε μπροστά στα τανκ στο Πεκίνο, τη selfie που έβγαλε ο ηθοποιός Bradley Cooper με το τηλέφωνο της Ellen DeGeneres στα Όσκαρ κ.α.

Φυσικά η δημιουργία μίας τέτοιας λίστας, πάντα θα έχει και ελλείψεις, όπως κατά τη γνώμη μας το πορτραίτο της Αφγανής Sharbat Gula του Steve McCurry.

Οι 100 αυτές φωτογραφίες βρίσκονται και σε ειδική έκδοση φωτογραφικού λευκώματος 240 σελίδων, που πωλείται από το ΤΙΜΕ, στην τιμή των 25 δολαρίων και θα το βρείτε εδώ.

Δείτε τις 100 φωτογραφίες που είχαν την μεγαλύτερη επιρροή στην ανθρώπινη ιστορία και οι οποίες άλλαξαν τον κόσμο μας και τις ιστορίες πίσω από την κάθε μία, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Time
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!