TinyMOS, αυτή είναι η GoPro για αστροφωτογραφίσεις;


TinyMOS, αυτή είναι η GoPro για αστροφωτογραφίσεις;

Πρόκειται για μία μικρή κάμερα, ειδικά σχεδιασμένη για αστροφωτογραφίσεις, η οποία έχει την δυνατότητα να αλλάζει φακούς.

Η TinyMOS παρουσιάστηκε στο TechCrunch Disrupt 2015 και διεκδικεί την πρωτιά ως η πιο μικρή κάμερα για αστροφωτογραφία σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Ακολουθώντας τη λογική της επιτυχίας της GoPro η TinyMOS θέλει να φέρει στον απλό χρήστη τα αστέρια.

Διαθέτει υπερ-ευαίσθητο αισθητήρα που μπορεί να καταγράφει όσα το γυμνό ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να δει, σε χρόνους των 30 δευτερολέπτων, ενώ διαθέτει τη δυνατότητα δημιουργίας Time Lapse videos σε ανάλυση 2K.

Ανάμεσα στις λειτουργίες που παρέχονται έχουμε τις ειδικές λειτουργίες για το Βόρειο Σέλας και τον Γαλαξία, ενώ η λειτουργία Point-To-The-Stars, επιτρέπει την προβολή αστρικών χαρτών, ώστε ο χρήστης να μπορεί να σημαδέψει το αντικείμενο που θέλει να καταγράψει.

Κατά τα άλλα η TinyMOS θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οποιαδήποτε άλλη μηχανή για να καταγράφει καθημερινές σκηνές.

Την TinyMOS αναμένουμε να δούμε στην πλατφόρμα Indiegogo, προς αναζήτηση χρηματοδότησης από το παγκόσμιο κοινό, μέσα στο Νοέμβριο.

TinyMOS

TinyMOS-1

TinyMOS-2

TinyMOS-3

TinyMOS-4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

TinyMOS
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!