Ειδικές εκδόσεις του Trioplan 100mm F2.8 από τιτάνιο ή χρυσό


Ειδικές εκδόσεις του Trioplan 100mm F2.8 από τιτάνιο ή χρυσό

Η Meyer-Optik Goerlitz ανακοίνωσε τη διάθεση δύο νέων ειδικών εκδόσεων του Trioplan 100mm F2.8, τον οποίο αναβίωσε μέσω της KickStarter.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την κατασκευή του πρώτου Trioplan, οι δύο νέες εκδόσεις θα είναι η μία επικαλυμμένη από τιτάνιο και η άλλη επιχρυσωμένη.

Ο Trioplan 100mm f/2.8 είναι ένας φακός που πρωτο-παράχθηκε το 1916 στην Görlitz της Γερμανίας από τον Hugo Meyer (βασίστηκε στο σχέδιο Cooke-Triplet, του Harold Dennis Taylor-1893) και έγινε δημοφιλής για την φοβερή οξύτητα του στο κέντρο της εικόνας και το εξαιρετικό bokeh (φόλωμα του φόντου) που προσέφερε. Εξαιτίας των 15 λεπίδων του διαφράγματος του, ο Trioplan παράγει το λεγόμενο “soap bubble” bokeh, αποτυπώνει δηλαδή σχεδόν σε τέλειους κύκλους τα φωτεινά σημεία του φόντου.

Η έκδοση από τιτάνιο θα παραχθεί σε 100 μονάδες και η επιχρυσωμένη σε μόλις 10 μονάδες, με τις τιμές τους να είναι 2.500 και 3.500 ευρώ αντίστοιχα (ο κανονικός φακός κοστίζει 1.500 ευρώ).

Μπορείτε να τους προ-παραγγείλετε για Canon, Fujifilm, Nikon, Leica, M42, MFT και Sony μηχανές, εδώ.

Trioplan-100mm-F2.8-1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!