War Photographer ένα ντοκιμαντέρ για τον James Nachtwey που πρέπει να δείτε


War Photographer ένα ντοκιμαντέρ για τον James Nachtwey που πρέπει να δείτε

War Photographer,Ο James Nachtwey είναι ίσως ο σπουδαιότερος φωτογράφος – φωτορεπόρτερ της σύγχρονης εποχής, ένας φωτογράφος που με το έργο του έχει επηρεάσει χιλιάδες φωτογράφους και ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και αποθανατίσει τις πιο δύσκολες περιοχές του πλανήτη σε καιρό πολέμου και εντάσεως.  Ελ Σαλβαδόρ, Νικαράγουα, Γουατεμάλα, Λίβανος, Γάζα, Ισραήλ, Ινδονησία, Ταυλάνδη, Ινδία, Σρι λάνκα, Αφγανιστάν, Φιλιππίνες, Νότιος Κορέα, Σομαλία, Σουδάν, Ρουάντα, Νότιος Αφρική, Ρωσία, Βοσνία, Τσεχία, Κόσοβο, Ρουμανία, Βραζιλία, Η.Π.Α.

Έχει κερδίσει πέντε φορές το Robert Capa Gold Medal, δύο φορές το βραβείο World Press Photo Award, δύο φορές το Bayeaux Award for War Correspondents και έχει αποσσπάσει ακόμα πολλές διακρίσεις και τιμητικούς τίτλους.

Στο ντοκιμαντέρ – φιλμ, War Photographer (2001, 90′),  ο Christian Frei παρουσιάζει τη ζωή του James Nachtwey ως φωτογράφου που κάλυψε πολλές από τις δυσκολότερες στιγμές της ανθρωπότητας στη σύγχρονη ιστορία της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Documentary
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!