WG-3 και WG-3 GPS, οι νέες υποβρύχιες μηχανές της Pentax Ricoh


WG-3 και WG-3 GPS, οι νέες υποβρύχιες μηχανές της Pentax Ricoh

Με την Pentax Ricoh να ανακοινώνει τις νέες υποβρύχιες μηχανές της, πλέον έχουμε μία μεγάλη ποικιλία σε όλες τις οικονομικές κατηγορίες για να διαλέξουμε κάποια αν θέλουμε το καλοκαίρι να το παίξουμε Ζαν Κουστώ.

Οι δύο νέες υποβρύχιες μηχανές της Pentax είναι οι WG3 και WG-3 GPS.

Πρόκειται για δύο σχεδόν όμοιες μηχανές με την διαφορά ότι η WG-3 GPS (η πράσινη στην διπλανή εικόνα) έχει ενσωματωμένο GPS, πυξίδα και ρολόι ενώ μπορεί να μας δώσει ενδείξεις για το υψόμετρο ή το βάθος που βρισκόμαστε.  Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που κάνει την WG-3 GPS να ξεχωρίζει, όχι μόνο από την αδερφή της αλλά από όλες τις μηχανές της κατηγορίας, είναι η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης!  Απλά την τοποθετείτε στο συμβατό ασύρματο φορτιστή και δεν χρειάζεται να ανοίξετε κανένα καπάκι για να τοποθετήσετε κάποιο καλώδιο.  Πολύ εντυπωσιακό.

Στα κοινά τους σημεία έχουμε δύο μηχανές που στηρίζονται σε αισθητήρα BSI-CMOS, μεγέθους  1/2.3″, των 16 megapixels που αποδίδει ISO μέχρι 6400.  Ο φακός είναι εξοπλισμένος με 4x οπτικό ζουμ (25-100mm) με αρκετά καλή φωτεινότητα F2.0-4.9 και macro από το 1 εκατοστό.  Στα άλλα στοιχειά των δύο μηχανών έχουμε την ύπαρξη σταθεροποιητή για λιγότερες κουνημένες εικόνες, οθόνη 3,0″ (ανάλυσης 460,000 dots) και καταγραφή video Full HD (1920×1080) στα 30 fps.

Μπορούν να καταδυθούν στα 14 μέτρα βάθος, να λειτουργήσουν σε θερμοκρασίες μέχρι -10C, να πέσουν χωρίς να πάθουν τίποτα από ύψος 2 μέτρων και να δεχτούν πίεση μέχρι 100 κιλά.  Με άλλα λόγια αντέχουν πολλά.

Τις αναμένουμε μέσα στον Μάρτιο με τιμή για την WG3 κοντά στα 250,00€ και για την WG3 GPS στα 300,00€.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!