Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Red Bull Illume 2013


Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Red Bull Illume 2013

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του μεγάλου διαγωνισμού Red Bull Illume 2013.
Συγκεντρώνοντας 30.000 φωτογραφίες, δημιουργία 6.417 φωτογράφων από 124 χώρες, ο διαγωνισμός Red Bull Illume είναι αφιερωμένος στον κόσμο της δράσης και της περιπέτειας, με σκοπό να αναδείξει την δημιουργική φωτογραφία των sports δράσης (action sports).
Φετινός νικητής αναδείχτηκε ο Lorenz Holder με τη φοβερή φωτογραφία του αθλητή του snowboard Xaver Hoffmann, δίπλα σε ένα τεράστιο δορυφορικό πιάτο. Ο μεγάλος νικητής δήλωσε: «Η ποιότητα των φωτογραφιών των 50 φιναλίστ είναι πραγματικά εξαιρετική για αυτό και είναι μεγάλη τιμή για εμένα να ψηφίζομαι νούμερο 1. Θα μου πάρει μερικές μέρες μέχρι να το συνειδητοποιήσω!»
Ο Holder κέρδισε μία Leica S, ένα κιτ Move Outdoor και εξοπλισμό της Sun-Sniper, έπαθλα αξίας 30.000 δολαρίων.

Lorenz Holder Winner

Ανάμεσα στις 50 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού (νικητές και φιναλίστ) φιγουράρει και το όνομα του Δημήτρη Κοντιζά, finalist στη κατηγορία Wings, με τη φοβερή φωτογραφία των Hubert Schober και Kedley Oliveti να πέφτουν στο ναυάγιο της Ζακύνθου. Ο Δημήτρης δήλωσε: «Για να πω την αλήθεια, δεν περίμενα ότι η φωτογραφία μου θα έφτανε στις 50 καλύτερες και αυτό γιατί από τους προηγούμενους διαγωνισμούς, έβλεπα ότι οι επιλεγμένες φωτογραφίες είχαν διαφορετικό στυλ, πιο καλλιτεχνικό. Η δικιά μου είναι πιο πολύ μέσα στη δράση και για αυτό είχα τις αμφιβολίες μου. Ευτυχώς οι κριτές του διαγωνισμού με διέψευσαν!»
ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΗ!

Dimitrios Kontizas Illumination

Ελληνικό όμως χρώμα είχαμε και στη φωτογραφία που κέρδισε την κατηγορία Wings, του Σλοβένου Samo Vidic, η οποία τραβήχτηκε στη λίμνη Βουλιαγμένης τον Μάιο του 2011, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving World Series:

Samo Vidic Wings Winner

Οι νικητές των 10 κατηγοριών είναι οι εξής:

Close Up – Jeroen Nieuwhuis / Αθλητής: Erik Journée

Jeroen Nieuwhuis Close Up Winner

Energy – Romina Amato / Αθλητής: Toder Spasov

Romina Amato Energy Winner

Illumination – Scott Serfas / Αθλητής: Travis Rice

Scott Serfas Illumination Winner

New Creativity – Daniel Vojtech / Αθλητής: Thomas Slavik

Daniel Vojtech New Creativity Winner

Lifestyle by Leica – Morgan Maassen / Αθλητές: Jake Marshall, Taylor Clark, Frankie Harrer, Colt Ward, Thelen Whorrell, Nolan Rapoza, Dryden Brown

Morgan Maassen Lifestyle by Leica Winner

Experimental – Lorenz Holder / Αθλητής: Jordan Mendenhall

Lorenz Holder Experimental Winner

Playground – Lorenz Holder / Αθλητής: Xaver Hoffmann

Lorenz Holder Winner

Spirit – Chris Burkard / Αθλητές: Keith Malloy, Dane Gudauskas

Chris-Burkard-Spirit-Winner

Wings – Samo Vidic / Αθλητής: Jorge Ferzuli

Samo Vidic Wings Winner

Sequence – Zakary Noyle / Αθλητής: Gabriel Medina

Zakary Noyle Sequence Winner

Για να δείτε όλες τις 50 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Competition Results red bull

Πηγή:

redbull
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!