Κέρδισε τον διαγωνισμό του Nat Geo για να αποκλειστεί στην συνέχεια λόγω ψηφιακής επεξεργασίας


Κέρδισε τον διαγωνισμό του Nat Geo για να αποκλειστεί στην συνέχεια λόγω ψηφιακής επεξεργασίας

Ο φωτογράφος Harry Fisch δέχτηκε ένα e-mail από το Nat Geo (National Geographic) σχετικά με το διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώνει κάθε χρόνο και τα αποτελέσματα του οποίου είχαμε δει εδώ.  Στην αρχή ο Harry πίστεψε ότι κατάφερε να μπει στην τελική δεκάδα.  Τα πράγματα όμως ήταν ακόμα καλύτερα.  Διαβάζοντας το e-mail διαπίστωσε ότι κέρδισε τον διαγωνισμό στην κατηγορία Τοποθεσίες.  Από 22.000 συμμετοχές, από 150 διαφορετικές χώρες, η εικόνα που βλέπετε επιλέχτηκε ως η καλύτερη στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Έστειλε αμέσως το original αρχείο το οποίο το Nat Geo χρειαζόταν για να προχωρήσει στην τελική ανακοίνωση.  Η χαρά του ήταν όπως μπορούμε να κατανοήσουμε τεράστια, άρχισε να το λέει στους κοντινούς του ανθρώπους, ενώ σκέφτηκε να ετοιμάσει δελτίο τύπου για να στείλει στα Μ.Μ.Ε μόλις ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

natgeo-disqualify-1

Τότε συνέβη ο εφιάλτης κάθε φωτογράφου.  Ένα νέο e-mail από το Nat Geo του ανακοίνωνε ότι είχε αποκλειστεί από τον διαγωνισμό.  Αιτία;  Η ψηφιακή αφαίρεση μίας πλαστικής σακούλας που βρισκόταν στην εικόνα του (την έχουμε σημειώσει σε κίτρινο κύκλο), κάτι που απαγορευόταν ρητά από τους όρους του διαγωνισμού.

Παρόλο που προσπάθησε να μεταπείσει του υπευθύνους του διαγωνισμού θεωρώντας ότι η παρέμβαση του ήταν άνευ σημασίας δεν μπόρεσε παρά να αποδεχτεί τελικά τον αποκλεισμό του.  Το χειρότερο;  Οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού του εξήγησαν ότι θα μπορούσε να είχε cropαρει την εικόνα ώστε να αφήσει την σακούλα εκτός κάδρου ή ακόμα ακόμα να την αφήσει μέσα στο κάδρο, αφού του εξήγησαν ότι δεν θα επηρέαζε την τελική τους απόφαση.

Πρόσφατα είχαμε δει και τον αποκλεισμό του νικητή του “Landscape Photographer of the Year 2012“ λόγω ψηφιακής επεξεργασίας, εδώ.

Συμπέρασμα;  Πρέπει πάντα να διαβάζετε τους κανονισμούς στους διαγωνισμούς που συμμετέχετε και να φροντίζετε να τους ακολουθείτε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

National Geographic
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!