Ποιας εταιρείας ο εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από τους φωτογράφους του World Press Photo;


Ποιας εταιρείας ο εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από τους φωτογράφους του World Press Photo;

Μπορεί η διοργάνωση World Press Photo 2014 να πέρασε στην ιστορία αλλά δεν έχετε την απορία να μάθετε τι εξοπλισμό χρησιμοποίησαν οι φωτογράφοι που συμμετείχαν;

Βάση λοιπόν των στοιχείων που μπορούμε να αντλήσουμε από τις εικόνες του διαγωνισμού, καθώς σε κάθε εικόνα αναφέρετε η μηχανή και ο φακός που χρησιμοποιήθηκαν, μπορούμε να δούμε τι εξοπλισμό χρησιμοποίησαν οι φωτογράφοι που πήραν μέρος.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι υπάρχει μία σαφέστατη κυριαρχία της Canon (συγκεντρώνει το 58%), με τις Canon EOS-1D X (8), Canon EOS 5D Mark III (7), Canon EOS 5D Mark II (7) και Canon EOS-1D Mk IV (2) να οδηγούν και την Nikon να ακολουθεί (συγκεντρώνει 28%) με τις Nikon D700 (4), Nikon D4 (2), Nikon D3X (1), Nikon D800E (1), Nikon D800 (1), Nikon D3 (1), ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι στην λίστα υπάρχουν και μη επαγγελματικές μηχανές όπως οι Canon 1100D και Nikon D80.
Όσο αφορά τις άλλες εταιρείες των οποίων μηχανές εμφανίζονται στη λίστα έχουμε την Sony (συγκεντρώνει 5%) με την mirrorless Sony NEX 5N και την Compact Sony RX-1, την Leica (συγκεντρώνει 7%) με τις Leica M, Leica M9, Leica S και την Μamiya (συγκεντρώνει 2%) με την Μamiya 7.

Στο πόλεμο του είδους των μηχανών, οι DSLR ξεχωρίζουν με το 88% των μηχανών που χρησιμοποιήθηκαν, με 3% για τις mirrorless και μόλις 2% για τις Compact.

Τέλος να αναφέρουμε ότι υπάρχει καθολική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας καθώς το 98% των μηχανών είναι ψηφιακές με μόλις το 2% να είναι μηχανές με φιλμ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. ΑΝΑΦΕΡΩΜΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΠΑΚΤ ΜΗΧΑΝΩΝ. ΒΛΕΠΩ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΑΣ DSLR ΜΗΧΑΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΜΠΑΚΤ ΣΤΟ ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΜΑΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΛΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΑΚΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ DSLR ΜΟΥ. ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΑΥΤΗ ΛΟΓΟ ΠΤΩΣΗΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΜΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ 500% ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΗΝ CANON ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΠΛΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΝΙΚΟΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΝΙΚΟΝ VS CANON ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΛΟ Η ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ. Η ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ “ΓΡΑΨΙΜΟ” ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ. ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!