Το World Press Photo παίρνει θέση στη συζήτηση που προκύπτει από τη σχέση του νικητή με τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής


Το World Press Photo παίρνει θέση στη συζήτηση που προκύπτει από τη σχέση του νικητή με τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής

Με την ανακοίνωση του νικητή ενός διαγωνισμού φωτογραφίας σχεδόν κάθε φορά έχουμε πολλές συζητήσεις σχετικά με την επιλογή του.

Από αυτές τις συζητήσεις δεν μπορούν να ξεφύγουν ούτε διεθνείς διαγωνισμοί του επιπέδου του World Press Photo.

Ο Οργανισμός World Press Photo εξέδωσε ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσει την θέση του σε σχέση με την μεγάλη συζήτηση που προκύπτει από την επιλογή του φετινού νικητή John Stanmeyer και την σχέση που έχει αυτός με τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής Gary Knight.
Συγκεκριμένα ο John Stanmeyer και ο Gary Knight είναι από τα ιδρυτικά μέλη του πρακτορείου VII Photo Agency, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς στο φωτογραφικό χώρο.

Η ανακοίνωση του World Press Photo αναφέρει ότι η διαδικασία της επιλογής των νικητών έγινε σε μία περίοδο δύο εβδομάδων και βάση των διαδικασιών που ο οργανισμός ακολουθεί τα 57 χρόνια ύπαρξης του. Το World Press Photo στηρίζει τους κριτές και τους επικεφαλής τους, τονίζοντας την εμπιστοσύνη του στην ακεραιότητα και προσήλωση τους και θεωρεί ότι κάθε συμμετοχή κρίθηκε ισότιμα και δίκαια. Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το σύστημα ψηφοφορίας διασφαλίζει ότι κανένας κριτής δεν μπορεί να προωθήσει καμία εικόνα ενάντια στην προτίμηση της πλειοψηφίας των κριτών.

Τέλος η ανακοίνωση αναφέρει ότι ενίοτε μπορεί να προκύπτουν θέματα συγκρούσεων συμφερόντων και ότι αναζητούνται τρόποι για να αντιμετωπιστεί το θέμα τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μία συμμετοχή θα απορριφθεί ή θα ευνοηθεί.

Κλείνοντας η ανακοίνωση τονίζει για ακόμα μία φορά την πλήρη εμπιστοσύνη στην διαδικασία κρίσης που έγινε φέτος, στην ακεραιότητα των κριτών και αναφέρεται ότι ο οργανισμός World Press Photo τιμάει τις επιλογές που έχουν γίνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!