Xiaomi Yi Action Camera, κινεζική επίθεση στην GoPro με τιμή κάτω από 100 ευρώ


Xiaomi Yi Action Camera, κινεζική επίθεση στην GoPro με τιμή κάτω από 100 ευρώ

H Xiaomi Yi Action Camera έχει χαρακτηριστικά που βάζουν κάτω την φθηνή GoPro (έκδοση Hero).

Συγκεκριμένα η Xiaomi Yi Action Camera έχει αισθητήρα BSI Exmor R CMOS της Sony που καταγράφει φωτογραφίες 16 megapixels (αντί για τα 5 megapixels της GoPro) με ταχύτητα συνεχών λήψεων 7 καρέ το δευτερόλεπτο (αντί για 5 που έχει η GoPro) και Full HD video 1080p στα 60fps (αντί για τα 30fps της GoPro), 960p στα 60 fps, 720p στα 120fps και 480p στα 240fps σε H.264. Διαθέτει επεξεργαστή Ambarella A7LS και λειτουργεί με μπαταρία λιθίου της Panasonic (έχει ένδειξη για την μπαταρία).
Επιπλέον δέχεται κάρτες μνήμης μέχρι 64GB (αντί για τα 32ΜΒ της GoPro) και τέλος ζυγίζει μόλις 72 γραμμάρια (αντί για τα 111 γραμμάρια της GoPro).

Εκεί που υστερεί η νέα κινεζική action camera είναι στον φακό, ο οποίος έχει γωνία λήψης 155 μοιρών σε σχέση με τις 170 μοίρες της GoPro.

Η Xiaomi Yi Action Camera είναι φυσικά αδιάβροχη μέχρι 40 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού (με το ειδικό της housing). Διαθέτει ενσωματωμένο WiFi (εμβέλεια 100 μέτρων) και Bluetooth 4.0 και έχει το δικό της τηλεχειριστήριο για απομακρυσμένο έλεγχο.

Το πιο φοβερό νέο είναι ότι η action camera της Xiaomi θα κοστίζει περίπου 60-70 δολάρια, δηλαδή κάτω από 100 ευρώ (η τιμή είναι χωρίς το υποβρύχιο housing και το τηλεχειριστήριο).

Θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα σε δύο εκδόσεις, την Basic και την Travel (δίνεται μαζί και ένα ειδικό μικρό μονοπόδι).

Η Xiaomi συνοδεύει την νέα action camera της με τα κατάλληλα mounts, ανάμεσα στα οποία είναι και ειδικό mount για κατοικίδια ζώα.

Xiaomi Yi Action Camera-3

Xiaomi Yi Action Camera-1

Xiaomi Yi Action Camera-2

Δείτε δείγματα της νέας action cameras στην ιστοσελίδα της Xiaomi.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Xiaomi
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    kseroume pote tha erthei stin ellada kai apo pou tha boroume na tin agorasoume?euxaristo

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!