H DxOMark βλέπει τον Zeiss Otus 85mm f1.4 Apo Planar T* ως τον καλύτερο 85άρη που υπάρχει


H DxOMark βλέπει τον Zeiss Otus 85mm f1.4 Apo Planar T* ως τον καλύτερο 85άρη που υπάρχει

Η DxO Mark τέσταρε τον νέο φακό στην σειρά Otus και τον “μαρκάρει” ως τον καλύτερο 85άρη για πορτρέτα. Οι δοκιμές έγιναν σε Nikon D800E και Canon EOS 5D Mark III και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Δοκιμασμένος στην Nikon D800 ο φακός φαίνεται να εκμεταλλεύεται απόλυτα τον αισθητήρα των 36 megapixels ειδικά όταν χρησιμοποιείται στο f/4. O νέος 85άρης δεν καταφέρνει να ξεπεράσει σε ποιότητα τον Zeiss Otus 55mm F1.4 και έρχεται δεύτερος στην οξύτητα πίσω από τον Carl Zeiss Apo Sonnar T* 2/135 ZF.2 Nikon (ξεπερνόντας τον Zeiss Otus 55mm F1.4, ο οποίος είναι 6ος στην συγκεκριμένη κατάταξη).

Όσο αφορά την χρήση του στην Canon EOS 5D Mark III o Zeiss Otus 85mm f1.4 αποδίδει αρκετά καλά κρίνοντας την οξύτητα του, αλλά όχι όσο στην Nikon D800 η οποία έχει περισσότερα megapixels. Καταλαμβάνει την 3η θέση στους ιδανικούς φακούς για την μηχανή της Canon πίσω από τους επίσης εξαιρετικούς Carl Zeiss Apo Sonnar T* 2/135 ZE Canon και Carl Zeiss Distagon T* Otus 1.4/55 ZE Canon.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η DxOMark είναι ότι ο νέος Zeiss Otus 85mm f1.4 Apo Planar T* είναι ο καλύτερος 85άρης φακός για πορτρέτα. Φυσικά η τιμή του κοντά στα 4.000 ευρώ και το γεγονός ότι δεν έχει αυτόματη εστίαση είναι δύο στοιχεία που μπορεί να σας προβληματίσουν αλλά είναι σίγουρο ότι πολλοί θα τον θέλανε στην φωτογραφική τους τσάντα.

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο της DxOMark εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!