Η Zenit συνεργάζεται με τη Leica για την Full Frame μηχανή της;


Η Zenit συνεργάζεται με τη Leica για την Full Frame μηχανή της;

Μία πολύ περίεργη φήμη κυκλοφορεί στο internet και αφορά την ανάσταση της ρωσικής Zenit, μία μάρκας που οι περισσότεροι Έλληνες έχουν δουλέψει με μηχανές της.

Η Zenit έχει εδώ και καιρό δείξει σημάδια ζωής με την παρουσίαση νέων φακών και με την φήμη ότι θα κατασκευάσει μία Full Frame μηχανή.

Η ρωσική εταιρεία που θέλει όπως λέει να ανταγωνιστεί την Leica ίσως τελικά συνεργάζεται με την Leica.

Leica

H ιστοσελίδα Petapixel αναφέρει ότι σε ρωσική ιστοσελίδα, την USSRPhoto, αναφέρεται ότι η Zenit θα παρουσιάσει μία Full Frame μηχανή που θα στηρίζεται στην mirrorless Leica SL.

Οι νέοι φακοί και το σώμα της μηχανής θα φτιάχνονται στην Ρωσία και το εργοστάσιο της εταιρείας KMZ, ενώ τα ηλεκτρονικά θα φτιάχνονται σε Γαλλικές και Γερμανικές εταιρείες.

Επιπλέον η LeicaRumors αναφέρει ότι πηγή της την ενημέρωσε ότι ο ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου της Leica, Andreas Kaufmann, ενδιαφέρεται να επενδύσει στη Zenit.

Μένει να δούμε πότε θα κυκλοφορήσει η νέα μηχανή της Zenit και σε ποια κατηγορία θα βρίσκεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Leica Zenit

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!