Μία αρκούδα και τα προβλήματα copyright της!


Μία αρκούδα και τα προβλήματα copyright της!

Δικαιώθηκε ο φοιτητής-φωτογράφος του Πανεπιστημίου του Κολοράντο κατά της εφημερίδας του πανεπιστημίου The CU Independent για την οποία εργάζεται.  Η εφημερίδα πούλησε την διπλανή φωτογραφία του φοιτητή χωρίς την άδεια του!
Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή.  Ένας φίλος του φοιτητή Andy Duann, τον ειδοποίησε ότι μια αρκούδα είχε ανέβει σε ένα δέντρο μέσα στο Πανεπιστήμιο.  Ο Duann πήρε την φωτογραφική του μηχανή, έσπευσε στον χώρο  και έβγαλε την διπλανή φωτογραφία,  δευτερόλεπτα μετά την νάρκωση του ζώου με ειδικό όπλο από τους υπέυθυνους της πολιτείας.
Απο εκεί και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα της αρκούδας!  Ο Duann ισχυρίστηκε ότι είναι ο ιδιοκτήτης της φωτογραφίας και ότι κακώς η εφημερίδα την πούλησε σε μεγάλες εφημερίδες και πρακτορεία χωρίς να του δώσει ούτε ένα cent. Η “The CU Independent” από την άλλη υποστήριξε ότι αφού ο Duann είναι φωτογράφος της, τα δικαιώματα για την φωτογραφία ανήκουν σε αυτήν!!  Το Σάββατο το Associated Press ενημέρωσε τα μέλη του να σβήσουν την φωτογραφία από τα συστήματα τους και να μην την χρησιμοποιήσουν.  Αργότερα, την Τρίτη, η υπόθεση έκλεισε όταν η εφημερίδα ανακοίνωσε ότι τα δικαιώματα της φωτογραφίας ανήκουν στον φωτογράφο της Duann!
πηγή: www.petapixel.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Associated Press
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Comments are closed here

Subscribe to our newsletter!