Ανακοινώθηκε η νέα Sony Alpha SLT-A57!


Ανακοινώθηκε η νέα Sony Alpha SLT-A57!

H Sony ανακοίνωσε σήμερα την αναμενόμενη SLT-A57, που αντικαθιστά την A55.  Η νέα A57 έχει αισθητήρα λήψης 16MP αλλά το σώμα της πιο ακριβής, A65.
Τα χαρακτηριστικά της:
16.1MP
Translucent Mirror Technology
ISO 100-16,000
Μέχρι 12 fps
1080/60p/24p Full AVCHD or 1080/30p MP4 movies
3.0″ LCD TruBlack tilt/swivel screen
Κατά πρώτον να πω ότι για μία μηχανή κοντά στα 600 ευρώ αυτά που διαβάζουμε είναι εντυπωσιακά!
Ας αρχίσω από το εκπληκτικό Full HD video και το γεγονός ότι επειδή έχει σταθερό καθρέπτη και ένα 30% του φωτός που περνάει από τον φακό πάει στον αισθητήρα αυτόματης εστίασης, έχουμε γρήγορη και συνεχή εστίαση!!!  Το είδα live, στο photonet show της Θεσσαλονίκης, από την Α77 και θα μου επιτρέψετε την έκφραση αλλά μου έπεσε το σαγόνι! H μηχανή συμπεριφέρεται σαν videocamera και δεν χρειάζεται να πατήσεις το κουμπί λήψης για να εστιάσει.  Απλά φροντίζεις το κουτάκι της εστίασης να πέσει πάνω στο αντικείμενο που θες!   Για να μείνουμε στο video τα 60 fps είναι εκπληκτικά και υπόσχονται να εξαλείψουν το blur!
Παρασύρθηκα όμως και δεν θέλω να σας μπερδέψω γιατί μιλάμε για φωτογραφική μηχανή!  Πάμε στα φωτογραφικά στοιχεία της μηχανής.
Ταχύτητα λήψης 12fps (12 καρέ το δευτερόλεπτο)???????  Σοβαρά τώρα!  Μηχανή των 600 ευρώ και με τέτοια ταχύτητα δεν υπάρχει!  Σε συνδυασμό με το πολύ γρήγορο AF που υπόσχεται τότε μιλάμε για ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ χαρακτηριστικό!  Τα 12fps σημαίνουν βέβαια ότι ο φακός ρυθμίζεται στο πιο ανοιχτό διάφραγμα και η ανάλυση πέφτει στα 8.4 megapixels αλλά λίγο μετράει αυτό όταν φωτογραφίζουμε σπορ ή ζώα,πτηνά.  Η ευαισθησία (ISO) μπορεί να ρυθμιστεί μεταξύ 100-16,000 και αναμένουμε δείγματα για να κρίνουμε και αντίστοιχα.  Τα σημεία εστίασης είναι ίδια με την A65, δηλαδή 15.
Από τα προγράμματα και τις τεχνολογίες που θα συναντήσουμε ξεχωρίζει το Auto Portrait Framing (Αυτόματο καδράρισμα πορτραίτου).  Χρησιμοποιώντας  face detection (ανίχνευση προσώπου) και τον κανόνα των τρίτων (rule of thirds) η κάμερα αναγνωρίζει την θέση του θέματος, και δημιουργεί μία δεύτερη φωτογραφία μετά την λήψη τοποθετώντας το θέμα στην σωστή θέση.  Από τις δύο κρατάμε όποια μας αρέσει!
Επίσης στην νέα A57, θα συναντήσουμε την τεχνολογία, 2x Clear Image Zoom, η οποία υπόσχεται να διπλασιάσει την εστιακή απόσταση του φακού μας (δηλαδή να διπλασιάσει το ζουμ) χωρίς να χάσουμε καθόλου από την ποιότητα της εικόνας.  Αν κάτι τέτοιο ισχύει σημαίνει ότι μπορούμε να αποφύγουμε την αγορά και χρήση μεγάλων τηλεφακών.  Επειδή πρόκειται στην ουσία για ψηφιακό ζουμ, κρατάω κάποιες επιφυλάξεις και αναμένω να δω δείγματα!  Βέβαια στις επιλογές μας για επεξεργασία έχουμε και τα πλεόν κλασσικά προγράμματα όπως Pop Color, HDR Painting, Miniature Mode.
Το σκόπευτρο της μηχανής είναι ηλεκτρονικό βεβαίως (στις SLT μηχανές δεν μπορούμε να έχουμε οπτικό) με μεγάλη ανάλυση 1440k dot και 100% θέαση.  Η οθόνη της μηχανής είναι 3.0″ LCD και μπορούμε να προσαρμόσουμε την γωνιά της!
Γενικά νομίζω ότι αν η μηχανή έχει την τιμή που γράφτηκε ($800,00/600,00€ για το κιτ, και $700,00/530,00 το σώμα) είναι μια φοβερή πρόταση από την Sony και ελπίζω οι καινοτομίες και τεχνολογικές εξελίξεις να οδηγήσουν και τους μεγάλους ανταγωνιστές της σε μεγαλύτερη εξέλιξη των μηχανών τους!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Sony Alpha SLT-A57
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Comments are closed here

Subscribe to our newsletter!