Η Canon ανακοίνωσε την EOS 60Da, ειδική φωτογραφική μηχανή για αστροφωτογραφίες!


Η Canon ανακοίνωσε την EOS 60Da, ειδική φωτογραφική μηχανή για αστροφωτογραφίες!

Η Canon ανακοίνωσε την ειδική DSLR για αστροφωτογραφίσεις EOS 60Da.  Η πρώτη DSLR του είδους είχε παρουσιαστεί το 2004 και ήταν η EOS 20Da.
Η νέα 60Da έχει αισθητήρα 18-megapixel CMOS (APS-C) με εύρος ISO που φτάνει τα 12800 και μία πολύ σημαντική διαφορά.  Μπροστά από τον αισθητήρα έχει ένα τροποποιημένο φίλτρο υπερύθρων (IR filter).  Το φίλτρο υπερύθρων αντικαθιστά το κλασσικό φίλτρο που χρησιμοποιούν οι DSLR και επιτρέπει να περάσουν οι ακτίνες φωτός που μπλοκάρονται από μια τυπική DSLR (όπως το hydrogen-alpha (Hα) φως με wavelength 656,28nm)! Έτσι επιτρέπει την λήψη καθαρών εικόνων νεφελωμάτων και άλλων φαινομένων του διαστήματος.
Η 3″ μεταβλητής γωνίας οθόνη έχει 1,040,000 dots, επιτρέπωντας τον λεπτομερή έλεγχο των φωτογραφίων μας, ενώ με την χρήση του καλωδίου AVC-DC400ST Stereo AV Video Cable μπορούμε να συνδέσουμε την 60Da σε τηλεόραση και να έχουμε ζωντανή εικόνα του ουρανού μέσω του live view της.  Στο κουτί της μηχανής περιλαμβάνεται το  Remote Controller Adapter RA-E3, το οποίο επιτρέπει συμβατότητα με τα Timer Remote Controllers της Canon, όπως το TC-80N3, για ακριβή έλεγχο μεγάλων εκθέσεων και δυνατότητα time-lapse φωτογραφιών.   Επίσης περιλαμβάνεται ο AC adapter kit, μετατροπέας συνεχούς τροφοδοσίας ρεύματος, ιδανικός για μεγάλους χρόνους έκθεσης!
Συμβατή με όλη την συλλογή φακών της Canon, η EOS 60Da αναμένεται να κοστίζει $1,499.00 και να κυκλοφορήσει μέσα στον Απρίλιο!
πηγή: www.photorumors.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon EOS 60Da
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Comments are closed here

Subscribe to our newsletter!