Νέα φωτογραφική από την Sigma, DP1 Merrill!


Νέα φωτογραφική από την Sigma, DP1 Merrill!

Η Sigma είναι κυρίως πασίγνωστη για τους φακούς που παράγει για DSLR και mirrorless.  Βέβαια αν και δεν το ξέρουν πολλοί έχει και μερικές φωτογραφικές μηχανές στο οπλοστάσιο της.  Σήμερα λοιπόν ανακοίνωσε την νέα compact μηχανή της, DP1 Merrill.
Η DP1 Merrill, έχει τον ίδιο επεξεργαστή εικόνας που φοράει η DSLR ναυαρχίδα της εταιρείας SD1, Foveon X3 των 46 megapixel, μεγέθους APS-C (23.5×15.7mm).  Τα 46 megapixel χωρίζονται σε 3 επίπεδα των 4,800×3,200×3 για να καταγράφουν με μεγάλη ανάλυση το φως.  Ο φακός είναι ευρυγώνιος 28mm και φωτεινός με μέγιστο διάφραγμα f/2.8.  Η εστίαση είναι 9 σημείων ενώ η ταχύτητα εγγραφής σε RAW αρχεία φτάνει τα 7 καρέ το δευτερόλεπτο.  Η οθόνη είναι 3.0″ και ανάλυσης 920,000 dots.  Η μεγάλη απογοήτευση έρχεται όταν αποφασίζουμε να τραβήξουμε video καθώς η ανάλυση VGA (640×480) στα 30 Fps κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη.  Αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο, με τιμή κοντά στα 1000,00€!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Sigma
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!