Περί φωτογραφίας ο λόγος, Photobiennale 2012!


Περί φωτογραφίας ο λόγος, Photobiennale 2012!

Από τις 26 Μαΐου και μέχρι τις 8 Ιουλίου, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται η φωτογραφική έκθεση “Περί φωτογραφίας ο λόγος”, στα πλαίσια της Photobiennale 2012!
Λίγα λόγια για την έκθεση:
Ποιες είναι οι διαδικασίες που οδηγούν στη δημιουργία μιας εικόνας; Μήπως η επικέντρωση μας στο αποτέλεσμα έχει αποδυναμώσει τις πρακτικές παραγωγής της; Σε τέτοιου είδους ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει η έκθεση με τον γερμανικό τίτλο “VOM PHOTO” (παραλλαγή του “VON PHOTO”, μτφ: Για τη φωτογραφία), εξερευνώντας μέσα από μία αυτοαναφορική ρητορική το ίδιο το φωτογραφικό μέσο. Οι τεχνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της φωτογραφίας, τα βιβλία ως αντικείμενα τέχνης, η σχέση φωτογραφίας και κινηματογράφου, είναι οι βασικές προβληματικές που θέτουν τα έργα των δημιουργών. Χωρίς να αποκλείει καμία στάση απέναντι στη φωτογραφία και αποκηρύσσοντας την ασφάλεια ενός θεσμικού ορισμού του μέσου, η ομαδική αυτή έκθεση  αμφισβητεί διαπιστώσεις και προκαθορισμένα συμπεράσματα, και καλεί εν τέλει την ίδια τη φωτογραφία να επαναπροσδιοριστεί.
Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης τις εργασίες των φοιτητών του εργαστηρίου με τίτλο “Vom Photo Re-Edit Thessaloniki”, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2012, και συγκεκριμένα από τους: Βίκυ Βακούλη, Κατερίνα Βέλλιου, Ιορδάνη Θεοδοσιάδη,  Μάρκελλο Κολοφωτιά, Δήμητρα Κούτσιανου, Αιμιλία Κούφα, Αγγελική Παναγιωτίδη, Ελευθερία Πετρίδου, Αρσένιο Τοπτσίδη, Λένα Χατζηνεοφύτου.
Johannes Bendzulla, Ben Van den Berghe, Demian Bern, Martin Borst & Johannes Tolk, Bernhard Cella, Vesko Gösel, Antje Günther, Adam Harrison, Sascha Herrmann, Jan Hoeft, David Kühne, G. Leddington, Simonis Reimanopolis, Peter Miller, Taiyo Onorato & Nico Krebs, Daniel Poller, Julian Scherer & Johannes Post, Matthias Wollgast
Επιμέλεια: Alexander Basile, Alwin Lay
Εγκαίνια: Σάββατο 26 Μαΐου, 20.00
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Κυριακή 11.00-19.00,Παρασκευή-Σάββατο 11.00-21.00
Τιμή εισιτηρίου: 2 € (γενική είσοδος), 1 € (μειωμένο), 0,50 € (ομαδικές επισκέψεις)
Λεπτομέρειες εδώ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photobiennale 2012
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Comments are closed here

Subscribe to our newsletter!