Πρόβλημα αλλεργίας σε μερικές Canon EOS 650D


Πρόβλημα αλλεργίας σε μερικές Canon EOS 650D

Η Canon ανακοίνωσε πρόβλημα που εμφανίστηκε σε μερικές EOS 650D (EOS REBEL T4i Digital SLR, EOS Kiss X6i).

Συγκεκριμένα τα μπροστινά λαστιχένια μέρη (στις λαβές τις μηχανής όπως φαίνεται δίπλα) μπορεί να αλλάξουν χρώμα (γίνονται λευκά) μετά από κάποια μικρή χρονική περίοδο. Το φαινόμενο αφορά μηχανές που παρήχθησαν μεταξύ 31 Μαΐου και 15 Ιουνίου. Η αλλαγή χρώματος οφείλεται σε μία ουσία, την Zinc bis (N,N’-dimethyldithiocarbamate). Αν και η ουσία χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες στην παραγωγή του λάστιχου που χρησιμοποιείται, είναι η χημική αντίδραση με άλλα υλικά, που στις συγκεκριμένες μηχανές υπερβήκανε την επιτρεπόμενη ποσότητα, που προκαλεί το πρόβλημα.

Για να διαπιστώσετε αν αφορά την μηχανή σας μπορείτε εδώ να ελέγξετε τον σειριακό αριθμό της.  Αφορά τις μηχανές που το έκτο ψηφίο του σειριακού αριθμού τους είναι το “1” και μόνο αυτές.

Το πιο σημαντικό θέμα που προκύπτει από την ανακοίνωση της Canon είναι ότι η ουσία αυτή μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ανθρώπους. Συνιστάτε εάν πιάσατε μηχανή με λευκά λάστιχα στις λαβές της, να πλύνετε τα χέρια σας καλά με νερό και να απευθυνθείτε στην επίσημη αντιπροσωπεία της περιοχής σας (στην Ελλάδα παραμένει η Intersys).  Σε περίπτωση αλλεργικών αντιδράσεων, όπως εξανθήματα στο δέρμα ή κόκκινα μάτια, πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα είχαμε περιστατικά αστοχίας υλικού από τις φωτογραφικές εταιρείες αλλά ποτέ έως τώρα την πιθανότητα πρόκλησης παθολογικών προβλημάτων στους χρήστες. Προφανώς ο υψηλός ανταγωνισμός, η πίεση κυκλοφορίας νέων προϊόντων και η ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής έχει οδηγήσει σε μία πρωτοφανή κακή λειτουργία των QC μονάδων των εταιρειών με αποτέλεσμα πολλά προβλήματα να εμφανίζονται μετά την κυκλοφορία των προϊόντων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Comments are closed here

Subscribe to our newsletter!