Profoto Connect: Νέο αξεσουάρ πυροδότησης flash χωρίς κουμπιά


Profoto Connect: Νέο αξεσουάρ πυροδότησης flash χωρίς κουμπιά

Η Profoto ανακοίνωσε το νέο Profoto Connect, ένα αξεσουάρ για την ασύρματη πυροδότηση των flash της εταιρείας.

Το Profoto Connect είναι συμβατό με όλα τα φώτα Profoto AirTTL, έχει τρεις επιλογές, auto, manual και off και υποστηρίζει λήψεις υψηλού συγχρονισμού High Speed Sync (HSS), Flash sync, Remote control και Auto (TTL). Η εμβέλεια του φτάνει τα 300 μέτρα στην λειτουργία Remote και 100 μέτρα στο Auto ή HSS.

“Το Profoto Connect προήλθε από την σταθερή πεποίθηση ότι το φλας μπορεί να είναι τόσο όμορφο όσο το φυσικό φως του περιβάλλοντος”, σχολίασε η Martina Nillenstedt, επικεφαλής Content and Brand της Profoto, “Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να το κάνουμε πιο προσιτό σε περισσότερους δημιουργούς εικόνας – το Profoto Connect το κάνει αυτό – από εδώ και πέρα, το να δουλεύεις με φλας δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο”.

Λειτουργεί στα 2.4 GHz και χρησιμοποιεί 8 κανάλια. Τροφοδοτείται με επαναφορτιζόμενη LiPo μπαταρία (αυτονομίας 30 ωρών), έχει ενσωματωμένο Bluetooth και συνδέεται με iPhone (iOS 11 ή νεώτερο), με την εφαρμογή Profoto app (για έλεγχο της δύναμης του flash).

Ο Albert Norelius, Product Manager της Profoto, εξηγεί: «Όταν καθίσαμε και συζητήσαμε με φωτογράφους, αναγνωρίσαμε ότι όλα τα κουμπιά και τα μενού που βρίσκετε σε μια τυπική απομακρυσμένη μονάδα ελέγχου flash μπορεί να φαίνονται λίγο περίπλοκα – έτσι αποφασίσαμε να τα ξεφορτωθούμε εντελώς».

«Με τον τρόπο που το βλέπουμε, με το Profoto Connect είμαστε όλοι δημιουργοί που φωτογραφίζουμε με φυσικό φως», είναι όμως μερικοί από εμάςπου δεν θέλουν να περιμένουν να εμφανιστεί ο ήλιος σε μια συννεφιασμένη μέρα ή να πρέπει να αλλάξουμε θέση όταν ο ήλιος αλλάζει θέση ή να τα μαζεύουμε και να πηγαίνουμε στο σπίτι όταν ο ήλιος εξαφανίζεται κάτω από τον ορίζοντα” καταλήγει η Μαρτίνα. “Με το Profoto Connect – είστε ελεύθεροι – ελεύθεροι να δημιουργήσετε”.

Το βάρος του είναι 43 γραμμάρια και έχει ύψος 29 χιλιοστά και διάμετρο 45 χιλιοστά.

Το Profoto Connect είναι διαθέσιμο για μηχανές των Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus, Sony

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα της Profoto.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!