Flickr και Pixsy σε συμμαχία εναντίον όσων κλέβουν φωτογραφίες


Flickr και Pixsy σε συμμαχία εναντίον όσων κλέβουν φωτογραφίες

Σε μία σημαντική συμμαχία προχώρησε το Flickr με την Pixsy, μία εταιρεία που καταπολεμάει την κλοπή φωτογραφιών.

Το Pixsy ιδρύθηκε το 2014 από φωτογράφους και μέσω λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης ερευνά για κλεμμένες φωτογραφίες. Σε συνεργασία με 26 δικηγορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, αναλαμβάνει να προστατέψει τα δικαιώματα των φωτογράφων των οποίων οι φωτογραφίες έχουν κλαπεί, λειτουργώντας με το μοντέλο μηδενικής χρέωσης αν δεν υπάρξει νίκη.

Μέχρι σήμερα το Pixsy έχει βρει περίπου 210.000.000 κλεμμένες εικόνες και έχει διαχειριστεί 70.000 υποθέσεις. Καθημερινά παρακολουθεί 35.000.000 εικόνες και φυσικά η εγγραφή είναι δωρεάν (δείτε εδώ). Στο δωρεάν λογαριασμό η υπηρεσία παρακολουθεί μέχρι 500 εικόνες, ενώ για μεγαλύτερους αριθμούς εικόνων υπάρχουν επιλογές για αναβάθμιση επί πληρωμή, 19 δολάρια το μήνα για 2000 εικόνες, 39 δολάρια το μήνα για 30.000 φωτογραφίες και 89 δολάρια το μήνα για 100.000 εικόνες (δείτε εδώ).

Το Pixsy ειδοποιεί άμεσα ένα φωτογράφο για μία φωτογραφία που παρακολουθείται και έχει εντοπιστεί να χρησιμοποιείται κάπου αλλού και τον κατευθύνει ανάλογα με την επιθυμία του για να κινηθεί νομικά. Επιπλέον δίνει την δυνατότητα στους φωτογράφους να καταχωρήσουν τις εικόνες τους στο Copyright office των Η.Π.Α.

Η συνεργασία του Pixsy με το Flickr σημαίνει ότι τα μέλη του Flickr θα μπορούν να ενσωματώνουν αυτόματα τις εικόνες τους στο Pixsy για να παρακαλοθούνται (τα μέλη με λογαριασμό Pro θα μπορούν να ενσωματώσουν μέχρι 1000 εικόνες, θα έχουν 10 DMCA ειδοποιήσεις για κατέβασμα εικόνων που έχουν κλαπεί και απεριόριστο αριθμό για άνοιγμα υπόθεσης κατά παράνομης χρήσης).

Σκεπτόμενοι ότι το 2018 κλάπηκαν 2.5 δισεκατομμύρια εικόνες ανά ημέρα υπηρεσίες όπως το Pixsy είναι όλο και πιο σημαντικές για τους φωτογράφους που βγάζουν χρήματα από τις εικόνες τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

flickr Pixsy tbl
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!