Βραβεία Camera Grand Prix 2019: Πρωτιές για Panasonic LUMIX S1R, Olympus E-M1X και Ricoh GR III, πουθενά οι Canon και Nikon


Βραβεία Camera Grand Prix 2019: Πρωτιές για Panasonic LUMIX S1R, Olympus E-M1X και Ricoh GR III, πουθενά οι Canon και Nikon

Κάθε χρόνο οι ειδικοί του τύπου στην Ιαπωνίας μαζεύονται και δίνουν βραβεία στα φωτογραφικά προϊόντα που ξεχώρισαν.

Πρόκειται για τα μέλη του Camera Journal Press Club (CJPC, Japan), το οποίο δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1963 και έχει 10 μέλη.

Συγκεκριμένα έχουμε 4 κατηγορίες προϊόντων που βραβεύονται και ως περίοδος ανακοίνωσης αυτών των προϊόντων είναι το προηγούμενο οικονομικό έτος. Για το 2019 έχουμε την βράβευση των προϊόντων που ανακοινώθηκαν μεταξύ 1 Απριλίου 2018 και 31 Μαρτίου 2019.

Το βραβείο στην κατηγορία Camera Grand Prix 2019 Camera of the Year πήγε στην νέα Full Frame mirrorless μηχανή Panasonic LUMIX S1R.

Ως φακό της χρονιάς, Camera Grand Prix 2019 Lens of the Year 2019, έχουμε τον Sony FE 24mm F1.4 GM.

To βραβείο του κοινού, Camera Grand Prix 2019 Readers Award 2019, το οποίο ψήφισε σε ειδική ιστοσελίδα, πήγε στη νέα mirrorless μηχανή Olympus OM-D E-M1X.

Το Camera Journal Press Club δημοσίευσε και τα σχόλια μερικών φωτογράφων που ψήφισαν:
■ “Mirrrorless κάμερα” σημαίνει αυτό το μοντέλο για μένα!
■ Βρίσκεται σε ένα επίπεδο πάνω από άλλα επαγγελματικά μοντέλα. Μεγάλη απόδοση, φορητότητα και ανθεκτικότητα.
■ Η μηχανή με την καλύτερη σταθεροποίηση, καθώς και ένα σπουδαίο σύστημα αυτόματης εστίασης.

To τέταρτο βραβείο, από τους συντάκτες, Camera Grand Prix 2019 Editors Award, μοιράστηκε ανάμεσα στην compact μηχανή Ricoh GR III και τον φακό Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD (Model A036) (σε αυτό το βραβείο οι συντάκτες βραβεύουν προϊόν που δεν έχει επιλεχτεί ως “Camera of the Year” και “Lens of the Year”).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!