Μικρή πτώση σημείωσε η φωτογραφική αγορά στην Ελλάδα στο δεύτερο τρίμηνο του 2019


Μικρή πτώση σημείωσε η φωτογραφική αγορά στην Ελλάδα στο δεύτερο τρίμηνο του 2019

Μέσα στην σοβαρή κρίση στη παγκόσμια φωτογραφική αγορά, στην Ελληνική αγορά είχαμε ευτυχώς μία μικρή πτώση για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019 η φωτογραφική αγορά παρέμεινε σταθερή, σημειώνοντας 6 εκατομμύρια ευρώ, όμως σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018, είχαμε μικρή υποχώρηση κατά -1.7%.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2019 είχαμε σημαντική αύξηση κατά 2.8% σε σχέση με τα δύο αντίστοιχα τρίμηνα του 2018.

Η φωτογραφική αγορά στην Ελλάδα είναι ένα πολύ μικρό μέρος της συνολικής αγοράς των τεχνολογικών αγαθών όπως φαίνεται και από το διάγραμμα που ακολουθεί, ίδια σε μέγεθος με την αγορά των ειδών εξοπλισμού Γραφείου και Αναλωσίμων.

Μάλιστα το μερίδιο πωλήσεων στο σύνολο των πωλήσεων της αγοράς τεχνολογικών αγαθών είναι κάτω από το 3%.

Το GfK TEMAX είναι ένας δείκτης που αναπτύχθηκε από την GfK για να ακολουθήσει τις αγορές των τεχνολογικών καταναλωτικών αγαθών. Τα ευρήματα βασίζονται σε έρευνες που διενεργούνται σε τακτική βάση από την ομάδα της GfK.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Techblog
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!