DxOMark: Το Xiaomi Mi Note 10 Premium έπιασε κορυφή, είναι το καλύτερο smartphone σε ζουμ και λήψη βίντεο!


DxOMark: Το Xiaomi Mi Note 10 Premium έπιασε κορυφή, είναι το καλύτερο smartphone σε ζουμ και λήψη βίντεο!

Το νέο Xiaomi Mi Note 10 Premium εντυπωσιάζει μετά την ανακοίνωση του και βλέποντας τα χαρακτηριστικά της κάμερας του, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα συμπεράσματα της DxOMark.

Η DxOMark πέρασε το Xiaomi Mi Note 10 Premium / Xiaomi Mi CC9 Pro Premium από τα τεστ της, δίνοντας την πρώτη θέση στο smartphone της Xiaomi, το οποίο με 121 πόντους, στρογγυλοκάθισε στην κορυφή μαζί με το Huawei Mate 30 Pro.

To Xiaomi Mi Note 10 Premium δεν κατάφερε όμως μόνο να βρεθεί στην κορυφή, αλλά η κάμερα του έχει την καλύτερη βαθμολογία στην λήψη βίντεο, από όλα τα άλλα smartphones, με 102 πόντους, ένα πάνω από τα προηγούμενα καλύτερα smartphones για βίντεο, Google Pixel 4 και Samsung Note 10+ 5G.

Επιπλέον είναι πλέον το smartphone με την μεγαλύτερη βαθμολογία στην απόδοση ζουμ, με 109 πόντους!

Στη λήψη φωτογραφίας το νέο Xiaomi Mi Note 10 Premium πήρε 130 πόντους, μόλις δύο πόντους κάτω από το Huawei Mate 30 Pro.

Στα συμπεράσματα της η DxOMark αναφέρει:

Οι πολλαπλές κάμερες του Mi CC9 Pro Premium Edition βοηθούν να καταστεί ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα που δοκιμάσαμε τόσο για απεικόνιση φωτογραφιών όσο και για βίντεο.

Οι διπλές τηλε-κάμερες είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστες και παρέχουν στους φωτογράφους δυνατότητα για μεγαλύτερο ζουμ σε σύγκριση με τα περισσότερα άλλα τηλέφωνα.

Ένα χαρακτηριστικό του συστήματος πολλαπλών καμερών στο Mi CC9 Pro Premium Edition είναι ότι η ανάλυση εικόνας ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το επίπεδο ζουμ.

Στις δοκιμές μας διαπιστώσαμε ότι οι εικόνες που έχουν τραβηχτεί σε κανονική εστιακή απόσταση χρησιμοποιώντας την κύρια κάμερα είναι 27MP (6016 x 4512), οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το τηλεφακό 2x είναι 12.19MP (4032 x 3024), οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το τηλεφακό 4x είναι 7.99MP (3264 x 2448) και εκείνες που έχουν βγει μετην υπερ-ευρυγώνια είναι 20.11MP (5184 x 3880).

Το Mi CC9 Pro δεν είναι το μοναδικό τηλέφωνο Android για λήψη πολλαπλών ψηφιακών αναλύσεων, ανάλογα με την κάμερα που χρησιμοποιείται, αλλά με τέσσερις κάμερες, όλες με διαφορετικές αναλύσεις, είναι πιο αισθητή αυτή η λειτουργία.

Για τους περισσότερους χρήστες δεν είναι πρόβλημα, αλλά αξίζει να το θυμάστε αν αναμένετε να επεξεργαστείτε με τον ίδιο τρόπο όλες τις φωτογραφίες που τραβάτε με το τηλέφωνο.

Παρουσιάζοντας την κύρια κάμερα 108MP, το Mi CC9 Pro Premium Edition αποδεικνύει ότι υπάρχει σίγουρα μια θέση για αισθητήρες εξαιρετικής ευκρίνειας σε τηλέφωνα. Αυτή η αυξημένη ανάλυση έρχεται σήμερα με το κόστος ορισμένων artifacts, έτσι ώστε περιμένουμε να δούμε τη Xiaomi να βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα της εικόνας μειώνοντάς τα artifacts αυτά σε μελλοντικά μοντέλα.

Τα θερικά του Xiaomi Mi Note 10 Premium στη λήψη φωτογραφιών είναι:

  • Ισχυρή απόδοση ζουμ, χάρη σε δύο τηλεφακούς
  • Βέλτιστες σχέσεις υφής έναντι θορύβου
  • Γρήγορη, ακριβής και συνεπής απόδοση της αυτόματης εστίασης
  • Γενικά καλή εκτίμηση bokeh και βάθους
  • Ευρυγώνιες λήψεις με χαμηλή παραμόρφωση και καλή διατήρηση των λεπτομερειών
  • Οι λήψεις τη νύχτα διαθέτουν φυσικούς τόνους δέρματος λόγω του απαλού φλας

Στα αρνητικά στην λήψη φωτογραφιών έχουμε:

  • Απώλεια ευκρίνειας προς τα άκρα των εικόνων
  • Μωβ cast στον ουρανό
  • Περιορισμένο δυναμικό εύρος σε σύγκριση με άλλα κορυφαία smartphones

Στην λήψη βίντεο έχουμε τα εξής θετικά:

  • Καλή λεπτομέρεια στις περισσότερες συνθήκες, με καλά ελεγχόμενο θόρυβο
  • Καλή προσαρμογή της έκθεσης σε μεταβαλλόμενα επίπεδα φωτισμού
  • Γενικά ευχάριστα χρώματα
  • Καλή απόδοση αυτόματης εστίασης, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης κινούμενων αντικειμένων

Στα αρνητικά έχουμε:

  • Judder κατά τη λήψη panning
  • Ορισμένα frame drops
  • Υπάρχει Color fringing μερικές φορές
  • Περιορισμένο δυναμικό εύρος

Διαβάστε όλο το review της DxOMark εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!