Time: Στα παρασκήνια φωτογράφισης της Greta Thunberg, Person of the Year 2019

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα άτομα της εποχής μας είναι (κατά τη γνώμη μου) η υπέροχη Greta Thunberg.

Δεν είναι μόνο τι πρεσβεύει και τι υπερασπίζεται η Greta αλλά το γεγονός ότι ένα παιδί προσπαθεί να κάνει αυτό που πολλοί από εμάς ονειρευόμασταν όταν ήμασταν παιδιά:

προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για την Greta αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν προσπάθησε να κάνει αυτό που πίστευε.

Είμαι από αυτούς που πιστεύω ακράδαντα ότι τα παιδιά, έχουν φωνή, έχουν άποψη και το ότι είναι παιδιά δεν σημαίνει ότι είναι υποχείρια κάποιων.

Η Greta Thunberg επιλέχτηκε από το περιοδικό TIME ως το πρόσωπο της χρονιάς που φεύγει και φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του.

Την φωτογράφιση της Greta την ανέλαβε η Evgenia Arbugaeva, η οποία μεγάλωσε στην Αρκτική (Ρωσία).

Όταν το TIME μου ζήτησε να φωτογραφήσω τη Γκρέτα, σκεφτόμουν πώς μπορώ να φτιάξω ένα πορτρέτο που συνδυάζει την ευγένεια και ταυτόχρονα το θάρρος. Πώς μπορώ να καταγράψω το έντονο, εστιασμένο βλέμμα τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω, το οποίο θεωρώ χαρακτηριστικό της Γκρέτα. Δεν ήταν εύκολο έργο.

λέει η φωτογράφος

H φωτογράφιση έγινε στην Πορτογαλία, στις 4 Δεκεμβρίου, λίγο μετά την άφιξη της Great με ιστιοπλοϊκό από τις Η.Π.Α. και σε μία παραλία της Λισαβόνας που ήταν ερημική.

Καθώς στεκόταν για την φωτογραφία, ο ουρανός έμοιαζε με χρυσαφί ροζ που δημιουργούσε όμορφο φως, η ωκεάνια παλίρροια ανέβαινε και τα κύματα έτρεχαν γύρω της. Η Γκρέτα ήταν ψηλά και ισχυρή χωρίς να κινείται, με λίγα μαλλιά της να ανεμίζουν στον αέρα. Κοίταξε ευθεία μπροστά στον ωκεανό που διέσχισε. Αυτή τη στιγμή ένιωσα ότι όλα τα στοιχεία της φύσης και οι δυνάμεις ευθυγραμμίζονται για να δημιουργήσουν τη μαγεία – το πιο πολύτιμο δώρο για έναν φωτογράφο.

δήλωσε η Evgenia

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος, επαγγελματίας δημιουργός εικόνων με έντονη εστίαση στη δημιουργία φιλμ διατήρησης, τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση και τον αντίκτυπό τους στην Ελλάδα. Βάση του είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης και πάθος του είναι η αποτύπωση της ομορφιάς της φύσης, της άγριας ζωής και των τοπίων. Είναι ο δημιουργός του pttl.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!