SIGMA: Συνέντευξη του CEO της εταιρείας στο YouTube κανάλι της στο Η.Β., τι είπε για Canon, Fujifilm, Nikon, Sony, MFT!


SIGMA: Συνέντευξη του CEO της εταιρείας στο YouTube κανάλι της στο Η.Β., τι είπε για Canon, Fujifilm, Nikon, Sony, MFT!

Ο CEO της SIGMA και γιος του ιδρυτή της, κ. Kazuto Yamaki, έδωσε απάντησεις στις ερωτήσεις των φωτογράφων σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι της εταιρείας στο YouTube.

O κ. Kazuto Yamaki, είναι CEO της εταιρείας τα τελευταία 8 χρόνια.

Όσον αφορά τους αγαπημένους του Art φακούς αυτοί που επιλέγει είναι:

  • ο 35mm f/1.4, o πρώτος φακός της σειράς
  • ο 18-35mm f/1.8 και
  • ο 105mm f/1.4, ο οποίος σχεδιάστηκε από ένα σχεδιαστή της εταιρείας που είναι και αστροφωτογράφος, με σκοπό να τον χρησιμοποιήσει και για αστροφωτογραφία

Στην ερώτηση αν η SIGMA σκοπεύει να παρουσιάσει αναμορφικούς φακούς για κινηματογραφικές λήψεις δεν απάντησε, αλλά επισήμανε ότι γνωρίζει ότι οι βιντεογράφοι θέλουν τέτοιους φακούς.

Όσον αφορά την SIGMA fp, την Full Frame mirrorless κάμερα της εταιρείας, είπε ότι επιλέχτηκε ο Bayer αισθητήρας αντί για ένα Foveon αισθητήρα, γιατί ταιριάζει πολύ περισσότερο στο στυλ της κάμερας.

Ο κ. Kazuto Yamaki δήλωσε ότι η SIGMA θα εστιάσει στους φακούς για mirrorless κάμερες, και ότι λογικά θα παρουσιάσει ένα φακό 70-200mm για Sony Full Frame mirrorless κάμερες.

Στο θέμα των φακών για το σύστημα Fujifilm X ο κ. Kazuto Yamaki δήλωσε ότι είναι στην πρόθεση της εταιρείας να φτιάξει, αλλά προς το παρόν δίνεται προτεραιότητα σε άλλα project.

Μιλώντας για φακούς για τα νέα Canon και Nikon Full Frame mirrorless συστήματα, δήλωσε ότι η εταιρεία μελετάει τα δύο συστήματα αλλά δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει.

Όσο αφορά το σύστημα Micro Four Thirds δήλωσε ότι υπάρχουν ήδη πολλοί φακοί από Olympus και Panasonic και είναι δύσκολο για την SIGMA να μπει στην αγορά και ίσως κάτι τέτοιο γίνει στο επίπεδο φακών που δεν υπάρχουν ήδη στην αγορά.

Ο κ. Kazuto Yamaki δήλωσε ότι όσο αφορά την νέα SIGMA fp η εταιρεία συνεργάστηκε με την Adobe και ότι είναι σε επικοινωνία με εταιρείες λογισμικού για μελλοντικές συνεργασίες.

Τέλος δήλωσε ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της εταιρείας είναι ότι έχει ευχαριστημένους πελάτες και να τους βοηθάει να έχουν πιο καλή φωτογραφική εμπειρία, αλλά και το γεγονός ότι οι μηχανικοί της εταιρείας είναι ελεύθεροι να δημιουργήσουν τους φακούς για τους οποίους είναι παθιασμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Sigma
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!