Olympus OM-D E-M1 Mark III: 20mp, σταθεροποιητής 7.5 stops, 18fps και 4Κ βίντεο 24p


Olympus OM-D E-M1 Mark III: 20mp, σταθεροποιητής 7.5 stops, 18fps και 4Κ βίντεο 24p

Παρουσιάστηκε η νέα Olympus OM-D E-M1 Mark III, η οποία δανείζεται στοιχεία από την ναυαρχίδα του συστήματος της Olympus, Olympus OM-D E-M1X.

Αισθητήρας και επεξεργαστής

H Olympus OM-D E-M1 Mark III έχει αισθητήρα Live MOS Four Thirds, ανάλυσης 20 megapixels/4:3 και τον επεξεργαστή TruePic IX, ο οποίος βοηθάει ιδιαίτερα στις λειτουργίες 50MP Handheld High Res Shot, Live ND και Starry Sky AF.

Λήψη Βίντεο

Στη λήψη βίντεο η νέα Olympus OM-D E-M1 Mark III καταγράφει 4K και Cinema 4K (C4K) με υποστήριξη για OM-Log400, αλλά και slow motion βίντεο σε Full HD 120fps.

Το OM-Log400 ημιουργήθηκε για επεξεργασία μετά τη λήψη καθώς προσφέρει μεγάλο βαθμό ελευθερίας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την υπερέκθεση και την απώλεια λεπτομερειών σε σκοτεινά τμήματα και συνθήκες υπερφωτισμού.

Σταθεροποιητής στο σώμα

Ο σταθεροποιητής στο σώμα IBIS, πέντε αξόνων, προσφέρει σταθεροποίηση 7 stops, ενώ με τη λειτουργία 5 axis sync IS και φακούς που έχουν σταθεροποιητή μπορεί να αποδώσει 7.5 stops.

Όπως αναφέρει η εταιρεία ο σταθεροποιητής της κάμερας επιτρέπει την λήψη εικόνων στο χέρι, με ταχύτητα κλείστρου ακόμα και 4 δευτερόλεπτα.

Η απόδοση του σταθεροποιητή επιτρέπει την λήψη σε λειτουργία Handheld High Res Shot, δηλαδή λήψη εικόνων σε ανάλυση 50 megapixels με την μετακίνηση του αισθητήρα από το σύστημα σταθεροποίησης, ώστε να βγουν συνολικά 16 λήψεις που θα ενωθούν σε μία τελική εικόνα.

Σύστημα αυτόματης εστίασης

Το σύστημα αυτόματης εστίασης της νέας κάμερας, τεχνολογίας On-chip Phase Detection AF/Contrast AF, προσφέρει 121 σημεία cross-type (75% κάθετη κάλυψη και 80% οριζόντια) και δανείζεται τους αλγόριθμους της ναυαρχίδας OM-D E-M1X.

Η Olympus E-M1 Mark III έχει εξοπλιστεί με πολυ-επιλογέα για την ομαλή μετακίνηση του σημείου AF κατά τη λήψη, ενώ έχει προστεθεί η λειτουργία “Starry Sky AF“, η οποία επιτρέπει ακριβή αυτόματη εστίαση για αστέρια στον νυχτερινό ουρανό, γεγονός που απαιτούσε χρονοβόρα χειροκίνητη λειτουργία εστίασης μέχρι τώρα.

Στη λειτουργία Starry Sky AF υπάρχουν δύο τρόποι λειτουργίας, η λειτουργία προτεραιότητας ταχύτητας – Speed Priority (προεπιλεγμένη ρύθμιση), η οποία δίνει προτεραιότητα στην ταχύτητα εστίασης και η λειτουργία πλήρης AF σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χάρη στην ισχυρή σταθεροποίηση της εικόνας, το χαρακτηριστικό αυτό καθιστά δυνατή τη λήψη αστροφωτογραφίας στο χέρι χρησιμοποιώντας έναν ευρυγώνιο φακό. Η λειτουργία Speed Priority χρησιμοποιεί μια ακριβή σάρωση εστίασης και είναι αποτελεσματική για λήψη συγκεκριμένων αστεριών με τηλεφακούς.

Επιπλέον η λειτουργία ανίχνευσης προσώπου / ματιού έχει εξελιχθεί και αποδίδει καλύτερα. Πλέον ο φωτογράφος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κουμπιά ή τις λειτουργίες αφής για να επιλέξει τα πρόσωπα που θέλει κατά τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο και η ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της ανίχνευσης μπορεί να αλλάξει με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ταχύτητα λήψης

Η Olympus OM-D E-M1 Mark III μπορεί να βγάλει 18 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με AF, αλλά και 60 fps χρησιμοποιώντας διαδοχικές λήψεις AF / AE.

Φυσικά και εδώ έχουμε τη λειτουργία Pro Capture, η οποία καθιστά δυνατή την καταγραφή σκηνών που είναι δύσκολο να καταγραφούν λόγω χρονικής υστέρησης στις αντιδράσεις των θεμάτων ή στην καθυστέρηση της λειτουργίας της κάμερας. Η εγγραφή σε RAW αρχεία, ξεκινάει από το πάτημα του κουμπιού λήψης μέχρι τη μέση καταγράφοντας μέχρι 35 καρέ μέχρι το πάτημα του κουμπιού λήψης μέχρι κάτω.

Λειτουργία Tripod High Res Shot για εικόνες ανάλυσης 80 megapixels

H Olympus OM-D E-M1 Mark III δανείζεται τη λειτουργία της μεγαλύτερης Olympus OM-D E-M1X, Tripod High Res Shot, για λήψεις στο χέρι με μέγιστη ανάλυση 80 megapixels, λειτουργία που επιτρέπει την σύνθεση εικόνων υψηλής ανάλυσης από 8 φωτογραφίες, χωρίς την ανάγκη χρήσης τριποδιού.

Σκόπευτρο και οθόνη

Η Olympus OM-D E-M1 Mark III έχει ηλεκτρονικό σκόπευτρο με ανάλυση 2.36M dots και κάλυψη κάδρου 100% και οθόνη αφής 3″, ανάλυσης 1037k dots, Vari Angle για να βγαίνει στο πλάι και να περιστρέφεται.

Κάρτες μνήμης και μπαταρία

H νέα κάμερα δέχεται δύο κάρτες μνήμης SD [η μία υποδοχή SD, SDHC (UHS-I / II), SDXC(UHS-I / II) και η δεύτερη υποδοχή SD, SDHC(UHS-I), SDXC(UHS-I)] και λειτουργεί με μπαταρία λιθίου BLH-1, αυτονομίας 420 λήψεων, ενώ μπορεί να φορτίσει μέσω της θύρας USB.

Συνδεσιμότητα

Διαθέτει θύρα USB-C, Superspeed (USB3.0), Micro HDMI (type D), θύρα για εξωτερικό μικρόφωνο και ακουστικά, ενσωματωμένο Wi-Fi και Bluetooth για σύνδεση σε έξυπνες συσκευές μέσω της εφαρμογής OI.Share ή της εφαρμογής Olympus Capture για tethering λήψη.

Βάρος και διαστάσεις, ανθεκτικότητα

Η Olympus OM-D E-M1 Mark III ζυγίζει 504 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 134.1 χιλιοστά (Π) x 90.9 χιλιοστά (Υ) x 68.9 χιλιοστά (Β).

Η νέα κάμερα έχει ανθεκτικό σώμα για λήψεις σε θερμοκρασίες μέχρι -10 βαθμούς Κελσίου και αδιάβροχη στο πρότυπο IPX1. Κατασκευασμένη από κράμα μαγνησίου αντέχει στις κακές καιρικές συνθήκες.

Το κλείστρο της έχει ζωή για το λιγότερο 400.000 κλικ, ενώ έχει και σύστημα καθαρισμού του αισθητήρα.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Η Olympus OM-D E-M1 Mark III θα είναι διαθέσιμη από τις 24 Φεβρουαρίου (Η.Π.Α.) στην τιμή των 1,799.99 δολαρίων Η.Π.Α. για το σώμα.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Olympus.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

2 σχόλια

  • #
    1

    Όλα καλά με την Olympus, αλλά αν δεν αλλάξουν τις ονομασίες στα μοντέλα τους, δεεε…
    Λέει ο άλλος D6 κι αυτόματα καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με τη ναυαρχίδα. Κι επιπλέον, ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΣ το όνομα, την ονομασία. Στην Olympus δεν τα κατάφερα παραιτήθηκα. Αν είναι να χρησιμοποιώ σημείωση εγώ, για να αναφερθώ στην ονομασία ενός μοντέλου κι ο άλλος φυσικά να μην καταλαβαίνει ποιό είναι ποιό το μοντέλο για το οποίο μιλάμε, μάλλον τότε, κάτι είναι λάθος…

    • #
      1

      Δεν βρίσκω κάποιο θέμα με τα όνοματα.
      Τέσσερα είναι τα βασικά μοντέλα,
      e-m1, professional
      e-m5, semi-professional
      e-m10, entry-level
      pen f, style range finder
      και έβγαλε τέλος 2019 την e-m1x που είναι το κορυφαίο μοντέλο πλέον.
      Το OM-D που βάζει μπροστά στο κύριο όνομα είναι προς τιμή της ΟΜ σειράς στις αναλογικές μηχανές (ΟΜ1, ΟΜ10/20…).

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!